ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη συμφωνία ΟΤΟΕ - ΕΕΤ χαιρέτισε ο υπουργός Εργασίας

Τη συμφωνία ΟΤΟΕ - ΕΕΤ χαιρέτισε ο υπουργός Εργασίας

Τη συμφωνία μεταξύ ΟΤΟΕ και Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών χαιρέτισε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης

εκφράζοντας την ελπίδα την ίδια θετική κατάληξη να έχουν και οι διαπραγματεύσεις ΓΣΕΕ - εργοδοτών για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Επισημαίνοντας ότι στη συμφωνία της ΟΤΟΕ με τις τράπεζες περιλαμβάνονται όχι μόνο μισθολογικά και θεσμικά ζητήματα του κλάδου, αλλά και ρήτρα προστασίας της απασχόλησης, ο κ. Βρούτσης εκτίμησε ότι «η εξέλιξη αυτή υποδηλώνει τις σημαντικές δυνατότητες που έχουν οι κοινωνικοί εταίροι, στο νέο θεσμικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στο χώρο των εργασιακών σχέσεων, να αυτενεργούν και να λαμβάνουν συναινετικές και ώριμες αποφάσεις για την προστασία της απασχόλησης, για την κοινωνική ηρεμία και συνοχή».

«Εύχομαι και ελπίζω ότι την ίδια θετική κατάληξη θα έχουν και οι διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Και οι δύο πλευρές, εργαζόμενοι και εργοδότες, μπορούν και πρέπει να επιδείξουν ωριμότητα, αμοιβαία εμπιστοσύνη και υπευθυνότητα απέναντι στον τεράστιο αριθμό εργαζομένων και επιχειρήσεων που εκπροσωπούν», κατέληξε στη δηλωσή του ο υπουργός Εργασίας.

Ροή Ειδήσεων