ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Επικίνδυνη για τη Δημοκρατία η κυβέρνηση

Τσίπρας: Επικίνδυνη για τη Δημοκρατία η κυβέρνηση

Επικίνδυνη για τη δημοκρατία χαρακτήρισε την κυβέρνηση Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την απόφαση επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

Όπως υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η αίσθηση αλαζονείας που τη χαρακτηρίζει, θα την οδηγήσει σε όλεθρο.

«Πρώτο θυμα Μνημονίου είναι η δημοκρατία», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιβάλλει μία πολιτική πυγμής γιατί μόνος τρόπος για να υλοποιηθεί η πολιτική της είναι να περιοριστεί η δημοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε διάλογο με τους καθηγητές, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε αναστολή των μέτρων.

«Μεγαλύτερος κίνδυνος για όλους μας είναι να επιβληθεί η αντίληψη ότι το μνημονιο δεν αλλάζει, ότι είναι νομοτέλεια», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ερωτηθείς για το τι θα ακολουθήσει την καταγγελία του Μνημονίου, απάντησε ότι «τίποτα δεν θα είναι ίδιο στη χώρα όταν τελειώσει το Μνημόνιο».

Σε ερώτηση τέλος, για τη σημερινή ομιλία του στην εκδήλωση του ΣΕΒ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η παρουσία του έχει θεσμική σημασία, υπογραμμίζοντας ότι οι διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΣΕΒ είναι μεγάλες.