ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Δεν μετανιώνω για τίποτα, έδωσα μεγάλους αγώνες

Λοβέρδος: Δεν μετανιώνω για τίποτα, έδωσα μεγάλους αγώνες

Υπεραμύνθηκε των αποφάσεων του να στηρίξει τα δύσκολα μέτρα ο πρώην υπουργός και ιδρυτής του κόμματος «Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα», κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι «ψηφίσαμε τα δύσκολα μέτρα μόνον και μόνον για να πάρει μια καλή χρηματοδότηση η χώρα. Δεν νιώθω τύψεις. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα διότι έδωσα μεγάλους αγώνες και είμαι περήφανος για αυτό».

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε άθλιους προβοκάτορες όσους του χρέωσαν τη φράση «ότι οι συνταξιούχοι ζουν πολύ και επιβαρύνουν τα ταμεία».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος στις προοπτικές του κόμματός του αλλά και στους στόχους του εμφανίστηκε συγκρατημένος και σχολίασε ότι «σκοπός είναι να στηρίξουμε τους μικρομεσαίους και τους ανέργους μέσα από την Βουλή αν ακαταφέρουμε να μπούμε, αν βέβαια γίνουν εκλογές, που δεν θα ήταν καλό για τον τόπο».

Ο κ. Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ του ευρώ τονίζοντας ότι η «Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα» υποστηρίζει το ευρώ, την Ευρωζώνη και την Ε.Ε., αλλά από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

«Η πολιτική μας είναι να μην παίρνουμε χρήματα από τον κρατικό προυπολογισμό. Επειδή η Ελλάδα γυρίζει σελίδα δεν πιστεύουμε ότι θα ενισχυθεί η διαφθορά από την χρηματοδότηση των κομμάτων από ιδιώτες. Επίσης θα στηρίξουμε τους επιχειρηματίες. Αν χρωστάς να μην μπαίνεις φυλακή. Το 75% των επιχειρηματιών χρωστάει και πρέπει να το αποδεχτούμε».

Ο κ. Λοβέρδος αρνήθηκε να σχολιάσει την «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν ανήκει πια στο Κίνημα.