ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαμιμίκος:Πέρασμα από τα κόμματα εξουσίας σε πολιτικούς οργανισμούς

Παπαμιμίκος:Πέρασμα από τα κόμματα εξουσίας σε πολιτικούς οργανισμούς

"Πρέπει να πέσουν τα κομματικά τείχη, ώστε να πάψει το πολιτικό σύστημα να ζει μακριά από την κοινωνική πραγματικότητα." τόνισε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Την άποψη του για το πως τα πολιτικά κόμματα μπορούν να αποκτήσουν αξιοπιστία και να συνδεθούν με την κοινωνία κατέθεσε με άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο 34χρονος απερχόμενος πρόεδρος της γαλάζιας νεολαίας, που το όνομα του ακούγεται ως επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να αντικαταστήσει το Μανώλη Κεφαλογιάννη στη θέση του Γραμματέα της ΝΔ, του οποίου η θητεία τελειώνει στο προσεχές συνέδριο, σημείωσε σε άρθρο του τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους πρέπει να χτιστούν τα πολιτικά κόμματα στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Παπαμιμίκο οφείλουν τα πολιτικά κόμματα να εξελιχθούν σε πολιτικούς οργανισμούς, οι οποίοι θα αποτελέσουν τη γέφυρα με την κοινωνία και θα αναδεικνύουν ανθρώπους που έχουν καταξιωθεί επαγγελματικά και επιστημονικά. Αυτό που προτείνει, είναι θεματική δομή των περιφερειακών οργανώσεων της ΝΔ και σύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα, προκειμένου όπως ενδεικτικά αναφέρει να μπορεί κανείς "να βρίσκεται σε συνεχή διάλογο μαζί τους. Να μετατρέπει ιδέες τους σε κεντρικές πολιτικές και να λαμβάνει έγκαιρα τα μηνύματα της κοινωνίας."

Για τις οργανωτικές ικανότητες του προέδρου της ΟΝΝΕΔ πάντως μιλούν ήδη αρκετοί βουλευτές, τονίζοντας πως οι ιδέες του θα μπορούσαν να δώσουν νέα πνοή στο κόμμα που βρίσκεται σήμερα σε αποσύνθεση.