ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα τρέχοντα ζητήματα τέθηκαν επί τάπητος σήμερα στο Σ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Τα τρέχοντα ζητήματα τέθηκαν επί τάπητος σήμερα στο Σ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου, υπό την προεδρία του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη, το Συντονιστικό όργανο της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Κοινωνία, καθώς και οι πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναλάβει το κίνημα εντός και εκτός Βουλής. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

1. Το θέμα της απρόσκοπτης διεξαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων. Το ΠΑΣΟΚ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους Φορείς της εκπαίδευσης, να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει πρωτοβουλία μετά την έναρξη των εξετάσεων για να δοθούν δίκαιες λύσεις σε όλα τα επί μέρους θέματα, όπως αυτό των μεταθέσεων των καθηγητών και του τρόπου υλοποίησης της αξιολόγησης.

2. Η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της τακτοποίησης Αυθαίρετων κατασκευών, ενώ παράλληλα ο Γραμματέας ενημέρωσε για την επικείμενη, τις προσεχείς ημέρες δημόσια εκδήλωση για το θέμα του Αγωγού Φυσικού Αερίου Τ.A.P.

3. Επιπλέον, τη σύσκεψη απασχόλησε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις» που εισάγεται σήμερα προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

4. Ειδική αναφορά έγινε στο θέμα που έχει ανακύψει με το «πάγωμα» του Αντιρατσιστικού Σχεδίου Νόμου, όπου τα μέλη του συντονιστικού επέμειναν στην ανάγκη κατάθεσης του Νομοσχεδίου στη Βουλή. Για το εν λόγω θέμα υπήρξε επικοινωνία του Γραμματέα της ΚΟ Γ. Μανιάτη με τον Υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη, ενώ θα ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

5. Το Συντονιστικό Όργανο της ΚΟ συζήτησε τέλος και το θέμα της επιλογής Διοικήσεων για τα Νοσοκομεία. Όπως επεσήμαναν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρόθεση του Κινήματος είναι να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστούν η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ της επιλογής, ούτως ώστε οι ικανότεροι να επιλεγούν έξω από κάθε κομματικό κριτήριο, ή άλλη σκοπιμότητα. Αυτά ζητάμε από τον Υπουργό Υγείας να κατοχυρώσει.