ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι υδρογονάνθρακες στις συζητήσεις Λιβιεράτου-Λακκοτρύπη

Οι υδρογονάνθρακες στις συζητήσεις Λιβιεράτου-Λακκοτρύπη

Οι εξελίξεις στις έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Ελλάδα και Κύπρο συζητήθηκαν στις συναντήσεις που είχαν σήμερα ο υπουργός και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος ΠΕΚΑ και Ασημάκης Παπαγεωργίου αντίστοιχα, με τον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Γιώργο Λακκοτρύπη.

Ειδικότερα, ο κ. Λιβιεράτος ενημέρωσε τον Κύπριο ομόλογό του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον τομέα της έρευνας, εξόρυξης και αξιοποίησης των υδρογονανθράκων, ενώ αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα που δρομολογεί η Ελλάδα αναφορικά με τη διαχείριση των ενεργειακών πηγών της.

Από την πλευρά του ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων και ενημέρωσε για τις διεθνείς επαφές που είχε πρόσφατα με ομολόγους του στην ευρύτερη περιοχή. Οι δύο υπουργοί εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για τη συνέχιση και εντατικοποίηση της στενής διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της ενέργειας.

Στη συνάντηση με τον Α. Παπαγεωργίου εξετάστηκε η τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που έχει ξεκινήσει σε τεχνικό επίπεδο για θέματα ενεργειακών υποδομών.

Ο κ. Παπαγεωργίου έκανε λόγο για αγαστή συνεργασία και πολύ καλές επαφές των δύο κυβερνήσεων, που μπορούν να διασφαλίσουν την ευοίωνη προοπτική και τον σταθεροποιητικό ρόλο τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, στη διαμορφούμενη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και παράλληλα να συμβάλλουν καθοριστικά στις προσπάθειες για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ.