ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έδωσαν τη δασοπυρόσβεση σε εταιρία υπό πτώχευση

Έδωσαν τη δασοπυρόσβεση σε εταιρία υπό πτώχευση

Τεράστια γκάφα (;) της κυβέρνησης που ανανέωσε σύμβαση με εταιρία που δε λειτουργεί από το Μάρτιο

Την ευθύνη όλων τω φορέων της Πολιτείας για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη χώρα ζήτησε πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός σε ευρεία σύσκεψη, απειλώντας μάλιστα με απόδοση ευθυνών σε όσους ολιγωρήσουν. Το μήνυμα του πάντως,φαίνεται πως δεν το έλαβαν όλοι μιας και όπως αποκαλύπτεται σήμερα, το ελληνικό Δημόσιο ανέθεσε την πυρασφάλεια της χώρας σε καναδική εταιρία που από το Μάρτιο του 2013 τελεί υπό πτώχευση.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα, με διάταξη που πέρασε πριν λίγες ημέρες μέσα στο πολυνομοσχέδιο, ανανεώνονται "συμβάσεις, συμφωνίες και αποφάσεις εξασφάλισης παροχής υπηρεσιών αεροπυρόσβεσης, οι οποίες συνήφθησαν ή εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια της περσινής αντιπυρικής περιόδου. Με μία λεπτομέρεια όμως. Η εταιρία Skylinc Aviation Inc. με την υπ' αριθμόν CV-13-1003300CL αίτηση της που επικυρώθηκε από δικαστήριο του Οντάριο του Καναδά στις 8 Μαρτίου, τελεί υπό πτώχευση.

Τώρα, πως οι αρμόδιες αρχές θεωρούν πως αυτή η εταιρεία θα εκπληρώσει την αποστολή της εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των πολιτών και του περιβάλλοντος, είναι άλλη υπόθεση. Το πιο πιθανό βέβαια είναι να μην μπήκε κανένας στον κόπο να επικοινωνήσει με τους Καναδούς πριν ανανεώσει τη σύμβαση. Εκτός και αν παίζονται άλλα παιχνίδια καθώς τα εκατομμύρια γύρω από τη δασοπυρόσβεση είναι πολλά..