ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάνουν έρανο για να μη μπει φυλακή ο Φωτόπουλος

Κάνουν έρανο για να μη μπει φυλακή ο Φωτόπουλος

Οι εποχές με τα γεμάτα ταμεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ φαίνεται πως αποτελούν παρελθόν

'Ερανο για να μη μπει φυλακή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ξεκίνησαν το τελευταίο διάστημα διάφοροι συνδικαλιστές της επιχείρησης ηλεκτρισμού, καθώς όπως ομολογούν ο Νίκος Φωτόπουλος αδυνατεί να συγκεντρώσει τα 60.000 ευρώ που απαιτούνται για την εγγύηση.

Ο άλλοτε πανίσχυρος άρχοντας των διακοπτών που εκβίαζε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, αντιμετωπίζει κατηγορίες συνέργειας και ηθικής αυτουργίας σε απιστία εις βάρος της ΔΕΗ, καθώς επίσης απάτης με αφορμή τις χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν από την επιχείρηση στο συνδικαλιστικό φορέα κατά την περίοδο έως το 2010 και οι οποίες κρίθηκαν από τον εισαγγελέα παράνομες.

Για χρόνια οι αρχισυνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, ανάμεσα στους οποίους ξεχώρισαν οι πράσινοι Πιπεργιάς, Μπάκουλης και Φωτόπουλος έλαβαν χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων, οι οποίες κατέληγαν σε ταξίδια αναψυχής, συνέδρια σε πολυτελή καταλύματα κλπ.

Οι εποχές όμως άλλαξαν, η κάνουλα με τα χρήματα σταμάτησε και πλέον προσπαθούν μέσα από κινήσεις αλληλεγγύης και ρεφενέ να μη μπει ο αρχηγός τους φυλακή. Ενθαρρύνουν μάλιστα τους συναδέλφους τους να καταθέσουν από 1 έως 50 ευρώ, ενώ είναι απορίας άξιο τι θα γίνει αν δε μαζευτούν χρήματα. Λέτε να βρεθεί χορηγός;