ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπροσωπεία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου δέχθηκε ο Παπούλιας

Αντιπροσωπεία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου δέχθηκε ο Παπούλιας

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (ΑΗΙ) στην οποία επικεφαλής ήταν ο Νικ Λαριγκάκης (Nick Larigakis) Πρόεδρος και Διοικητικός Εκτελεστικός Διευθυντής του AHI και οι Κώστας Αλεξάκης (Kostas Alexakis) Μέλος ΔΣ, Λέων Ανδρης (Leon Andris) Μέλος ΔΣ, Γκάς Άντι (Gus Andy) Μέλος ΔΣ και η κυρία Γεωργία Πολύζου (Georgea Polizos) Βοηθός Σύμβουλος του AHI.

«Είναι εξαιρετικής σημασίας, σε μια περίοδο που η Ελλάδα καταβάλλει πολλές δυνάμεις να ξεπεράσει αυτή την κρίση και πρέπει να σας πω ότι εξ υπαρχής ήμουν από τους αισιόδοξους ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση. Παρ' όλο ότι οι θυσίες είναι μεγάλες και τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα πλήρωσαν και πληρώνουν μεγάλο τίμημα. Αλλά ήταν μια μάχη που έπρεπε να τη δώσουμε, τη δίνουμε και βλέπω ότι φέτος τα πράγματα κινούνται και ίσως τον επόμενο χρόνο είμαστε σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι είμαστε σήμερα», είπε ο κ. Παπούλιας.

Και αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που είναι η ανεργία των νέων, αλλά και στην «εύστοχη διαμαρτυρία που κάνατε και τη στάση που κράτησε ο Πρόεδρος Ομπάμα σε σχέση με τις τουρκοϊσραηλινές σχέσεις». «Και βέβαια, ο Πρόεδρος Ομπάμα έπρεπε να σκεφθεί ότι βεβαίως οι τουρκοϊσραηλινές σχέσεις τον απασχολούν, αλλά από την άλλη μεριά έχουμε και 30.000 τουρκικό στρατό κατοχής στη Δημοκρατία της Κύπρου», πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.

«Μας τιμάτε ιδιαίτερα που γνωρίζετε τις δραστηριότητες τις οποίες προωθούμε στην Αμερική. Όπως βλέπετε, δεν παύουμε ποτέ, ο,τιδήποτε περνά από το χέρι μας, να το τονίζουμε και να το προωθούμε», απαντησε ο κ. Λαριγκάκης και πρόσθεσε ότι η αντίδραση προς τον Πρόεδρο Ομπάμα για θέμα με το Ισραήλ, έγινε γιατί «δεν γνωρίζαμε ποια θα ήταν η αντίδραση των αμερικανο-ισραηλινών οργανώσεων».