ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπουτάρης:Να λειτουργούν τα καταστήματα και το απόγευμα Σαββάτου

Μπουτάρης:Να λειτουργούν τα καταστήματα και το απόγευμα Σαββάτου

Έκκληση στους εμπόρους να λειτουργούν τα καταστήματά τους και τα απογεύματα κάθε Σαββάτου, τουλάχιστον στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με στόχο την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και την τόνωση της αγοράς.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια χαιρετισμού του στο 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης, που εγκαινιάστηκε απόψε στην Α΄ προβλήτα του λιμανιού, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους επιμελητηρίων και επαγγελματικών φορέων, είπε ότι η λειτουργία των καταστημάτων, τα Σαββατιάτικα απογεύματα, κρίνεται πλέον αναγκαία. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη, εκτός από τα εστιατόρια και τα καφέ, θα πρέπει να βρίσκουν και ανοιχτά εμπορικά καταστήματα για να ψωνίζουν και παρακάλεσε τους εκπροσώπους της αγοράς να κατανοήσουν αυτό το πρόβλημα και να τους εξυπηρετήσουν, ανοίγοντας τα καταστήματά τους.

Το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), σε συνεργασία με τη ΔΕΘ και τον ΟΛΘ και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, ενώ όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, πρόθεση των διοργανωτών είναι να καταστεί το φεστιβάλ εκθεσιακός θεσμός για την πόλη. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει την ευκαιρία στις τουριστικές επιχειρήσεις να προβάλλουν και να προωθήσουν τα τουριστικά προϊόντα τους και στους επικέπτες τουριστικών προορισμών να προγραμματίσουν τις διακοπές τους οικονομικά, λαμβάνοντας πιο φθηνά πακέτα διακοπών.

Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θόδωρος Καράογλου είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο τουρισμός για τους Έλληνες δεν είναι μια ευκαιριακή ενασχόληση αλλά μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα και επισήμανε ότι αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για άφιξη 17εκατομμυρίων τουριστών, το φετινό καλοκαίρι, ο τουρισμός θα αποφέρει στη χώρα έσοδα περίπου 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, επισημαίνοντας ότι η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, μπορεί να αναπτύξει δωδεκάμηνο τουρισμό, ενώ συνεχάρη τους διοργανωτές του φεστιβάλ. Στο 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν 65 εκθέτες, 11 επιμελητήρια, 5 περιφέρειες, ισάριθμοι δήμοι, 40 τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ λαμβάνουν μέρος με περίπτερα επαγγελματίες από την Κύπρο, τη Σερβία και τη Βουλγαρία.