ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κέρδισε το στοίχημα ο Κώστας Τζαβάρας

Κέρδισε το στοίχημα ο Κώστας Τζαβάρας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου την οποία διοργάνωσε η γγ Πολιτισμού.

Ήταν μια άκρως επαγγελματική εκδήλωση στην οποία έδωσαν το «παρών» πετυχημένοι εκδότες, επιφανείς καλεσμένοι και άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης.

Παρά τις Κασσάνδρες και τις περίεργες αλλά και «ύποπτες» διαρροές που ήθελαν την έκθεση να μην έχει τα προβλεπόμενα αποτελέσματα και προεξοφλήσουν την αποτυχία της, αυτή στέφθηκε με πλήρη επιτυχία.

Όσοι είχαν παρευρεθεί και στις εκθέσεις περασμένων ετών μπορούν εύκολα να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει σύγκριση με καμία προηγούμενη διοργάνωση.

Προφανώς επειδή ο υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας συγκρούστηκε με τα συμφέροντα και «καθάρισε» το χώρο του βιβλίου. Το αποτέλεσμα και η επιτυχία της εκδήλωσης τον δικαιώνει πανηγυρικά, όπως και τα διάφορα φόρουμ στο περιθώριο της έκθεσης, με αποκορύφωμα την εκδήλωση “Νέες ιδέες, νέες ευκαιρίες – συνεργασίες Κινέζων και Ελλήνων εκδοτών στην ψηφιακή εποχή”. Εκδήλωση που πήρε τα εύσημα από τους ξένους επισκέπτες και σηματοδοτεί τη νέα εποχή μίας παραγωγικής διακυβέρνησης και όχι κυβερνητικού παραγοντισμού.

«Την 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου -το Μάιο του 2014- θα τη διοργανώσει και πάλι το υπουργείο Πολιτισμού. Το ΕΚΕΒΙ τελείωσε και δεν αφήνει κανένα κενό», δήλωσε ο κ. Τζαβάρας στέλνοντας μήνυμα στους επικριτές.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης διοργάνωσης (16-19 Μαΐου) πραγματοποιήθηκαν δεκάδες εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων, συζητήσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ συμμετείχαν 180 εκδότες από την Ελλάδα και 30 ξένες χώρες. Τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση ήταν η Μ.Βρετανία.