ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ διέγραψε δάσκαλο γιατί ήθελε να γίνει διευθυντής σε σχολείο

Το ΚΚΕ διέγραψε δάσκαλο γιατί ήθελε να γίνει διευθυντής σε σχολείο

Για αντιδημοκρατικές πρακτικές κατηγορεί το ΚΚΕ ένα πρώην μέλος του κόμματος και δημοτικός σύμβουλος στη Λάρισα.

Ο Βασίλης Ζωγράφος, δάσκαλος σε Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας, υποστηρίζει πως τον διέγραψαν από το κόμμα, καθώς ήθελε να διεκδικήσει τη θέση του Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου, θέση αντίθετη με αυτή της ηγεσίας του κόμματος, όπως υποστηρίζει.

Το ΚΚΕ τον διέγραψε γιατί κατέθεσε στον προσυνεδριακό διάλογο του κόμματος μια άποψη αντίθετη απλό αυτή της ηγεσίας, να μπορεί δηλαδή κάποιο μέλος του ΚΚΕ να διεκδικήσει τη θέση του Διευθυντή σε δημοτικό σχολείο, σύμφωνα με το Βήμα.

Ο ίδιος, αναφέρει σε επιστολή του:

«Είχα αντίρρηση για τη θέση της ηγεσίας του ΚΚΕ στο θέμα των διευθυντών των σχολείων. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο κομμουνιστής δεν πρέπει να διεκδικεί να γίνει διευθυντής στο σχολείο του γιατί, ως διευθυντής, μπορεί να γίνει μηχανισμός του αστικού κράτους, όπως λέει το κόμμα. Αντίθετα από τη δική μου εμπειρία αλλά και από τις εμπειρίες των συντρόφων διευθυντών, ακριβώς συμβαίνουν τα αντίθετα. Δηλαδή το κύρος τους στην τοπική κοινωνία είναι μεγάλο καθώς και η αποδοχή από τους συλλόγους διδασκόντων. Εξ αιτίας αυτής της θέσης μου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, πρότεινε «μομφή» ενάντια μου και μου ζήτησε να παραιτηθώ από δημοτικός σύμβουλος (στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας), όπου είχα εκλεγεί στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές».