ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα εύκολα λόγια του Αλέκου Αλαβάνου

Τα εύκολα λόγια του Αλέκου Αλαβάνου

Το νέο του πολιτικό εγχείρημα ανακοίνωσε την Κυριακή ο Αλέκος Αλαβάνος, υπό τον τίτλο "Σχέδιο Β", σε μία προσπάθεια να πλαγιοκοπήσει το ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο των προτάσεων που παρουσίασε, περιλαμβάνονται η περικοπή στα 1.419 ευρώ του μισθού των βουλευτών, η μετακίνηση τους με λεωφορεία, η μείωση του αριθμού τους σε 200 αλλά και η μη δυνατότητα επανεκλογής τους μετά από 8 χρόνια θητείας.

Οι προτάσεις Αλαβάνου βέβαια, δεν είναι καινούργιες, ωστόσο όπως σχολιάστηκε μάλλον βγαίνουν εύκολα από το στόμα του άλλοτε αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και έπειτα από 20 χρόνια στην Ευρωβουλή και με την οικονομική ασφάλεια που του παρέχει η θέση του ανάμεσα στους πλουσιότερους πολιτικούς, μάλλον ο βίος δε συναινεί με τις προτάσεις.

Το ενδεχόμενο ενίσχυσης ενός μετώπου στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, με πολλές εκ των συνιστωσών να μην αποκλείουν την αποχώρηση τους από το ενιαίο κόμμα που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας. Η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά πάντως έκανε την αρχή, δίνοντας το παρόν στην πρώτη του νέου κόμματος Αλαβάνου.