ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διερευνητικές επαφές Μανιάτη με ομολόγους του για το αντιρατσιστικό

Διερευνητικές επαφές Μανιάτη με ομολόγους του για το αντιρατσιστικό

Σε διερευνητικές επαφές με τους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου θα προχωρήσει ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και την ανάγκη της γρήγορης προώθησής του και ψήφισης από την Ολομέλεια της Βουλής.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Κ.Ο. του Κινήματος, που εξουσιοδότησε τον κ. Μανιάτη να προχωρήσει σε αυτές τις επαφές. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την πρωτοβουλία του κ. Ρουπακιώτη η οποία στηρίζεται στις προτάσεις του Κινήματος. Και τονίζεται:

«Για εμάς το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν μπορεί να είναι πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων. Ενσωματώνει στο εθνικό μας δίκαιο την απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008 και μας κατατάσσει στην πρωτοπορία των ευρωπαϊκών κρατών που έμπρακτα προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Επίσης επισημαίνεται ότι «το περιεχόμενο του νόμου υπαγορεύεται από το αξιακό μας σύστημα και για αυτό το λόγο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε στις αντιδράσεις συντηρητικών, αναχρονιστικών, ξενόφοβων και ρατσιστικών κύκλων». Σε όσους πιστεύουν ότι το νομοσχέδιο κρύβει κινδύνους για άλλες πολιτικές ομάδες ή για την ελευθερία του λόγου, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η απάντηση μας είναι ξεκάθαρη. Το νομοσχέδιο αφορά την καταπολέμηση του ρατσιστικού μίσους και της ρατσιστικής νεοναζιστικής βίας και μόνο αυτά». Το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται με έμμεσο τρόπο και στις αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί σχετικά με το νομοσχέδιο και υπογραμμίζει: «Καμία συντηρητική λογική δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην άποψη αυτή. Και όλες οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου έχουν σημαντική ευθύνη για την ψήφιση κι εφαρμογή του Νόμου».