ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζίζεκ: «Η κυβέρνηση έχει φτιάξει ήδη μικρά γκουλάγκ για μετανάστες»

Ζίζεκ: «Η κυβέρνηση έχει φτιάξει ήδη μικρά γκουλάγκ για μετανάστες»

Το σχόλιο μου για τα γκουλάγκ ήταν ξεκάθαρα σαρκαστικό, αναφέρει ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε για τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

«Παραδέχομαι το σφάλμα μου, αλλά το σχόλιο μου ήταν ξεκάθαρα σαρκαστικό. Τι θα μπορούσαν να πιστέψουν όσοι με άκουσαν; Ότι πραγματικά συμβούλευα το ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει γκουλάγκ;» διερωτάται ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Ο κ. Ζίζεκ τονίζει ότι όσοι τον γνωρίζουν ή έχουν διαβάσει τα βιβλία του ξέρουν ότι απορρίπτει το σταλινικό μοντέλο.

Σχολιάζοντας την κριτική που του ασκήθηκε από τη ΝΔ για την φράση ότι «όσοι δεν υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα πρέπει να πάρουν εισιτήριο πρώτης θέσης χωρίς επιστροφή για τα γκουλάγκ» κάνει λόγο για «ταύτιση της νεοπουριτανικής Αριστεράς με την παλιά συντηρητική Δεξιά» όπου και οι δύο έχουν χάσει την αίσθηση του χιούμορ.

Τέλος, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει φτιάξει ήδη «μικρά γκουλάγκ για μετανάστες», ενώ προσθέτει ότι η ΝΔ ότι ανήκει στα άκρα της πολιτικής ζωής, καθώς σύμφωνα με την άποψή του, ο νέος σταλινισμός είναι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός.

Διαβάστε επίσης:
Ζίζεκ: Όποιος δεν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε Γκούλαγκ