ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μεγάλα φάουλ του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Τα μεγάλα φάουλ του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Οι περιπέτειες του Πασά Μπουτάρη σε πρώτο πλάνο – Το «καλοχώρι» της Χαλκιδικής, η αποθέωση του Κεμάλ, οι γκέι και οι «Μακεδόνες»

Πολλές είναι οι βόμβες που έχει πετάξει κατά καιρούς ο ανεπάναληπτος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Οι άστοχες δηλώσεις που ξεσηκώνουν σάλο αντιδράσεων εντάσσονται στην καθημερινότητά του.

Τα πίσω-μπρος του Γιάννη Μπουτάρη έχουν μείνει στην ιστορία. Χαρακτηριστική είναι η αλλαγή άποψης για τον Αντώνη Σαμαρά μέσα σε λίγους μήνες. Ενώ μιλούσε με απαξιωτικά λόγια για τον Σαμαρά και την κυβέρνησή του ξαφνικά λίγους μήνες αργότερα αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «οδηγεί τη χώρα για να βγει από τη φορτούνα της κρίσης».

Από το στόχαστρό του δεν ξέφυγε και το ΠΑΣΟΚ. Ενώ ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Βενιζέλου και της πολιτικής του ξαφνικά άλλαξε άρδην η άποψή του. Πρόσφατες είναι οι απαξιωτικές δηλώσεις για το ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει πολιτικά. Ο κύκλος του έκλεισε. Δεν ανασταίνεται ο Λάζαρος.»

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι λόγια και δηλώσεις πολιτικού περιεχομένου. Αυτό που έχει σημασία για τον απλό πολίτη είναι τα έργα και οι δεσμεύσεις του ιδίου με την ιδιότητα του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Ποιος μπορεί να λησμονήσει τις «θεϊκές» δηλώσεις του Μπουτάρη για τα τρία βασικά προβλήματα της πόλης: το παραεμπόριο, το διπλοπαρκάρισμα και την καθαριότητα;

Ας τις θυμηθούμε λοιπόν.

«Θα πρέπει να λυθεί το θέμα με το παραεμπόριο και το διπλοπαρκάρισμα στη Θεσσαλονίκη. Καμία ανοχή σε αυτά δύο ζητήματα. Ο στόχος μας είναι μέχρι το καλοκαίρι η Θεσσαλονίκη να ξαναγίνει καθαρή πόλη.» έλεγε στις αρχές Ιανουαρίου 2011.

Ιστορικά θα πρέπει να θεωρούνται και τα φάουλ του Μπουτάρη σε σημαντικά εθνικά θέματα. Φιλοτουρκικές αναφορές ότι ο ίδιος προτιμά να αποκαλεί την Κωνσταντινούπολη επισήμως Ίνσταμπουλ και ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι μεγάλος ηγέτης του τουρκικού κράτους εξαγρίωσαν τους Έλληνες πολίτες.

Αξίζει να επισημάνουμε την διαφωνία του για τη χρήση του όρου «Βόρεια Αλβανία» καθώς και την επιμονή του για τη στήριξη της διοργάνωσης του Gay Pride.

Ο εριστικός δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει τη χάρη να δημιουργεί προβλήματα χωρίς λόγο και αιτία. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το μέτωπο που άνοιξε με τους κατοίκους της Χαλκιδικής, με αφορμή τη χρηματοδότηση της Ryan Air;

«Τι θα ήταν η Χαλκιδική χωρίς τη Θεσσαλονίκη; Ένα κ@@οχώρι» είπε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο δήμαρχος-μπουμπούκι.

Τελευταίο και όχι έσχατο το «μπρος –πίσω» με τους Πόντιους.

Πέρυσι δεν έδωσε στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος την άδεια για να πραγματοποιήσει την ετήσια εκδήλωσή της στην πλατεία Αγίας Σοφίας, προκαλώντας την οργή σωματείων. Φέτος έκανε πίσω και έδωσε την άδεια με αποτέλεσμα τα γιουχαΐσματα να πέσουν βροχή...

Ένας δήμαρχος-στολίδι για τη Θεσσαλονίκη που καθημερινά εισπράττει την απεριόριστη «αγάπη» του δημότη του!