ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Shekulli: Τι γράφουν οι Αλβανοί για τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής

Shekulli: Τι γράφουν οι Αλβανοί για τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής

Ο επικεφαλής της «Χρυσής Αυγής», Χρήστος Παππάς, έχει εμπλακεί σε μια δυσάρεστη συζήτηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, γράφει η αλβανική εφημερίδα.

«Έχει προβεί σε ορισμένες ερωτήσεις για την ιστορία της Αλβανίας, η οποία εμπνέεται από ‘ιστορικό μίσος’, μισαλλοδοξία και παραμορφώσεις που δεν έχουν να κάνουν τίποτε με την πραγματικότητα»

«Τα νέα παιδιά στην Αλβανία θα μάθουν την ιστορία μέσα από τα επίσημα κείμενα της «Μεγάλης Αλβανίας», μαθαίνοντας ότι η Φλώρινα και η Πρέβεζα είναι αλβανικά εδάφη και ότι οι Έλληνες είναι αιμοδιψείς και εφάρμοσαν «εθνοκάθαρση» στους Τσάμηδες που ζούσαν σε αυτά τα εδάφη», δηλώνει ο βουλευτής Χρήστος Παππάς.

Όλα αυτά και πολλά άλλα, σημειώνει, έχουν τυπωθεί στα σχολικά βιβλία που έχουν την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Κατόπιν, ο Παππάς ρωτά τον Υπουργό: «Θα ζητήσει το ελληνικό κράτος από την αλβανική κυβέρνηση, την άμεση απόσυρση του επίμαχου σχολικού εγχειριδίου;», γράφει χαρακτηριστικά η αλβανική εφημερίδα Shekulli.