ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ κατεβάζει μόνο του το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή

Το ΠΑΣΟΚ κατεβάζει μόνο του το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή

Με εντολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Γιάννης Μανιάτης, θα ζητήσει αύριο το πρωί από τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, την εισαγωγή στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, η οποία έχει κατατεθεί στις 21 Μαρτίου 2013.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές η απόφαση ελήφθη κατόπιν των σχετικών «διαρροών», όπως έλεγαν, από την πλευρά της κυβέρνησης ότι δεν προτίθεται να καταθέσει το νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «αν δεν ψηφιστεί και από τους τρεις εταίρους δημιουργείται σοβαρό ζήτημα για την κυβέρνηση».

Ακόμη, με αφορμή και το πρακτικό για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕ.Ν.Ε.), η οποία επισήμαιναν ότι υπάγεται στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «μια τρικομματική κυβέρνηση πρέπει να βασίζεται στη συνεργασία, στην ευελιξία, τους αμοιβαίους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις» και πως «δεν είναι δυνατό σε ζητήματα αξιακά να υπάρχουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις».

Τέλος, οι πηγές της Ιπποκράτους ανέφεραν ότι δεν γνωρίζουν κάτι περί ενδεχόμενης νέας σύσκεψης των τριών αρχηγών για το ζήτημα.