ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεπούση: Δεν έστειλα επιστολή στον ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπούση: Δεν έστειλα επιστολή στον ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, διαψεύδει την πληροφορία πως απέστειλε επιστολή στο τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητεί να μην συμπεριληφθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων και των Ελλήνων Μικρασιατών.

Με μήνυμά της στο Facebook η κ. Ρεπούση σημειώνει: «Στηρίζω όπως έχω δηλώσει δημόσια την πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο αντιρατσιστικό νόμο και δεν έχω επιφυλάξεις για καμία από τις διατάξεις του. Οι οποιεσδήποτε επιφυλάξεις έχουν εκφραστεί από εμένα και άλλους ιστορικούς αφορούν την ποινικοποίηση της μνήμης και δεν συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Περιττό είναι ίσως να πω ότι δεν έχω απευθύνει καμία σχετική επιστολή στην Επιτροπή Δικαιωμάτων ή σε άλλη επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «ουδέποτε η Βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, έχει κοινοποιήσει προς το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ οποιαδήποτε επιστολή, έγγραφο ή πρόταση που να σχολιάζει ή να αναφέρεται στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη. Κατά συνέπεια, κάθε πληροφορία που μας αναφέρει ως αποδέκτες τέτοιου μηνύματος, είναι παντελώς ανακριβής».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ έστειλε e mail σε καθηγητές μεταξύ των οποίων και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της στην «ποινικοποίηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου».