ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τη Δευτέρα καταθέτουμε το αντιρατσιστικό

Τσίπρας: Τη Δευτέρα καταθέτουμε το αντιρατσιστικό

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής μίλησε σήμερα ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι φλερτάρει με την ακροδεξία έχοντας μεταλλαχθεί σε σκληρό δεξιό κόμμα που υιοθετεί αντιδημοκρατικές πρακτικές.

«Η ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει κάθε δικαίωμα των πολιτών ξεκινώντας από το δικαίωμα στην εργασία, συνεχίζοντας με το δικαίωμα στην απεργία. Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Μνημονίου (σ.σ. Νίκος Δένδιας), επιχειρεί με νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή να καταργήσει τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχεδίο ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει σαφές νομοθετικό πλαίσιο για τους φασίστες και τους ναζιστές της Βουλής.

«Την Δευτέρα θα καταθέσουμε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ο αντιρατσιστικός βέβαια δεν θα γίνει νόμος στη Βουλή με αυτούς του βουλευτές δεκανίκια του κ. Σαμαρά, δεν έχουμε αυταπάτες. Ο αντιρατσιστικός θα έρθει στη Βουλή με τη μόνη δημοκρατική διέξοδο, τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν αλλάξει χέρια η κυβέρνηση» τόνισε.