ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαγόρευσαν στον Τ. Κουίκ να καταθέσει στεφάνι για τον Κων. Παλαιολόγο

Απαγόρευσαν στον Τ. Κουίκ να καταθέσει στεφάνι για τον Κων. Παλαιολόγο

Έξω φρενών ήταν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ μετά την τελετή στο Μυστρά για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.

Ο κ. Κουίκ εκπροσώπησε το Κίνημα στα «Παλαιολόγεια 2013», στις εκδηλώσεις στο Μυστρά, όπου έγινε Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, στο Ναό του Αγίου Δημητρίου, εκεί όπου το σύμβολο της Βασιλεύουσας και του Βυζαντίου στέφθηκε αυτοκράτορας.

Στη συνέχεια, στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στεφάνι κατέθεσαν μόνο οι άλλοι δύο παριστάμενοι βουλευτές. Ο Αθανάσιος Δαβάκης της ΝΔ εκ μέρους της κυβέρνησης και η βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου της ΝΔ εκ μέρους της Βουλής.

Στον τρίτο βουλευτή, τον Τέρενς Κουίκ απαγορεύθηκε να καταθέσει στεφάνι επειδή, όπως του είπε ο Δήμαρχος Σταύρος Αργειτάκος, είναι πάγια η απόφαση να μην καταθέτουν στεφάνια τα κόμματα.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων και πριν τη δεξίωση που ακολουθούσε, ο Τέρενς Κουίκ, παρουσία του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο και των παρισταμένων άλλων δύο βουλευτών, δήλωσε:

«Σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα έλθω στη δεξίωση. Είναι απαράδεκτο να μην μου επιτραπεί να καταθέσω στεφάνι όχι μόνο ως εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά ούτε καν ως βουλευτής Επικρατείας. Οι δικαιολογίες σας ότι έτσι γίνεται τα τελευταία χρόνια, δεν με αφορούν. Είμαι ένας βουλευτής Επικρατείας, ένας Έλληνας πολίτης που ήρθα εδώ για να γονατίσω μπροστά στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.

Το θεωρώ προσβολή για τον Κοινοβουλευτισμό, για το Κίνημά μου και προσωπικά για μένα».

Αργότερα, ο κ. Κουίκ μιλώντας σε ΜΜΕ είπε:

«Ο Δήμαρχος Σταύρος Αργειτάκος προφανώς αγνοεί ποιο είναι το Πολίτευμα της χώρας μας, στο οποίο προβλέπεται η λειτουργία των κομμάτων. Άρα και η εκπροσώπησή τους σε όλες τις τοπικές και εθνικές εκδηλώσεις όπου παρίστανται».

Ρoή Ειδήσεων