ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιούφας: Να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια στον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ

Σιούφας: Να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια στον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ

Το σημαντικό έργο του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ως προέδρου του Eurogroupτόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

Ο πρώην πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός την επικείμενη επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, υποστηρίζοντας πως ο κ. Γιουνκέρ χειρίστηκε την Ευρωπαϊκή κρίση χρέους και το ελληνικό ζήτημα, με σύνεση και υπευθυνότητα, ενώ «τιμώντας το αξίωμά του, αναδείχθηκε σε κορυφαίο σύγχρονο ευρωπαϊστή» και «σε δύσκολες στιγμές για την χώρα μας δεν έπαψε να επαναλαμβάνει ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη».

Μάλιστα, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, αντιδιαστέλλει τη στάση του κ. Γιούνκερ, με αυτή άλλων, αντιστόρητων, όπως λέει, ευρωπαίων πολιτικών: «Με την στάση και τις δημόσιες δηλώσεις του, αποτέλεσε ένα σταθερό ανάχωμα απέναντι σε όλους εκείνους τους ανιστόρητους ευρωπαίους πολιτικούς, που εκτόξευαν απειλές για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη».

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, ο κ. Σιούφας επαναφέρει την πρότασή του να τιμηθεί ο κ. Γιούνκερ με το χρυσό μετάλλιο της Βουλής, να του δοθεί τιμητικά από την κυβέρνηση η ελληνική ιθαγένεια, και να του δοθεί η δυνατότητα να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής.