ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος:Στη Βουλή η πρόταση μας για το Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών

Βενιζέλος:Στη Βουλή η πρόταση μας για το Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών

Την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για το Ταμείο Αλληλεγγύης των Γενεών, το οποίο θα στηρίζει τα ασφαλιστικά ταμεία από τα έσοδα που θα προέρχονται από τους υδρογονάνθρακες, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελο Λιβιεράτο, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «αυτό δεν είναι σενάριο του μέλλοντος», αλλά «κάτι συγκεκριμένο και πρακτικό» και τόνισε ότι, με αυτό τον τρόπο, «συνδέουμε τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματά μας, την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή σε ένα τρίπτυχο που είναι αδιαίρετο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τον κ. Λιβιεράτο για το πώς προχωρούν τα πράγματα, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν πολύ σημαντικές πρόοδοι, γιατί εφαρμόζουμε μια εθνική στρατηγική που είχαμε διαμορφώσει ως κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ κι αυτή τώρα αρχίζει να αποδίδει καρπούς».

Επιπλέον, τόνισε ότι οι σεισμικές έρευνες σε μια τεράστια περιοχή στη Μεσόγειο, το Ιόνιο και νότια της Κρήτης ολοκληρώνονται και ότι τα αποτελέσματα θα είναι «ένας πάρα πολύ σημαντικός οδηγός για την επόμενη φάση των γεωτρήσεων». '

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, η αρμόδια επιτροπή αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών που υπάρχουν για τρεις γεωτρήσεις, χερσαίες και θαλάσσιες, στον δυτικό Πατραϊκό, το Κατάκολο και τον νομό Ιωαννίνων. «Προχωράει κάτι που έχει τεράστιο ενδιαφέρον για την κοινωνία αλλά και για την εθνική μας υπερηφάνεια, την εθνική μας κυριαρχία και υπόσταση» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.