ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kεντρικός ομιλητής o Αβραμόπουλος σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον

Kεντρικός ομιλητής o Αβραμόπουλος σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον

Στην ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ αναμένεται να αναφερθεί απόψε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ολομέλεια του ετήσιου συνεδρίου της «Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής» (American Jewish Committee), στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Αβραμόπουλος, κατά τη σύντομη παραμονή του στην αμερικανική πρωτεύουσα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σήμερα με το διευθυντή της Εθνικής Πινακοθήκης της Ουάσιγκτον. Επίσης, θα συναντηθεί με στελέχη της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και της «Ενιαίας Συντονιστικής Προσπάθειας Ελλήνων».

Οι δυο αυτοί φορείς θα πραγματοποιήσουν το ετήσιο 29ο συνέδριό τους στην Ουάσιγκτον, από αύριο μέχρι την Πέμπτη, κατά το οποίο εκατόν και πλέον σύνεδροι-αντιπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων θα έχουν συναντήσεις με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Λευκού Οίκου, καθώς και με αρκετούς βουλευτές και γερουσιαστές, για την προβολή των εθνικών θεμάτων του Ελληνισμού.

Ο κ. Αβραμόπουλος, μετά την αποψινή ομιλία του στην «Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή» θα αναχωρήσει για το Λονδίνο, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας (4-5 Ιουνίου), προσκεκλημένος του Βρετανού ομολόγου του Ουίλιαμ Χέιγκ, με τον οποίον θα έχει συνομιλίες για διμερή, ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα.