ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έγγραφο «φωτιά» παρέδωσε ο Χαλαστάνης στην Προανακριτική

Έγγραφο «φωτιά» παρέδωσε ο Χαλαστάνης στην Προανακριτική

Συνεχίζεται στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ η κατάθεση του Έλληνα πρέσβη στο Παρίσι Κωνσταντίνου Χαλαστάνη ο οποίος είχε παραλάβει το cd με την λίστα Λαγκάρντ και την είχε διαβιβάσει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χαλαστάνης κατέθεσε έγγραφο αίτημα, με την υπογραφή του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, με το οποίο ζητά από τις γαλλικές αρχές να βοηθήσουν ώστε να σταλεί στην Ελλάδα η λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ. Η επιστολή που έχει ημερομηνία 13 Σεπτεμβρίου 2010 και απευθύνεται προς το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών με την υπογραφή του κ. Πλασκοβίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει:

«Ζητώ την βοήθεια την γαλλικών αρχών για Έλληνες καταθέτες σε ελβετικές τράπεζες θεωρώντας από πληροφορίες, ότι κατέχετε στοιχεία και επικαλούμαι και την διμερή μας συμφωνία». Σημειώνεται ότι ο κ. Πλασκοβίτης στην κατάθεσή του στην Προανακριτική είχε παραδεχτεί ότι ο ίδιος έκανε προσπάθειες να έρθει στην Ελλάδα η λίστα, ωστόσο, όπως είχε αναφέρει, ήταν μόνο τηλεφωνικές.