ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι κηπουροί του ΓΑΠ υπερασπίζονται ακόμα την ΕΛΣΤΑΤ

Οι κηπουροί του ΓΑΠ υπερασπίζονται ακόμα την ΕΛΣΤΑΤ

Ο Φίλιππος Σαχινίδης ακολουθεί το δρόμο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Σε κοινή συνεδρίαση επιτροπών της Βουλής μίλησε χθες ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα φορολογίας και στατιστικών στοιχείων Αλγκίρντας Σεμέτα, παρουσία πολλών βουλευτών από όλα τα κόμματα. Μοιραία και με "πλάτη" του Φίλιππου Σαχινίδη, ο οποίος υπέβαλε την ερώτηση, η κουβέντα πήγε και στο ζήτημα της εγκυρότητας των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το έλλειμμα του 2009.

Ο πρώην άνθρωπος του Γιώργου Παπανδρέου έθεσε προβοκατόρικα το ζήτημα στο Σεμέτα, αφήνοντας αιχμές για μέλη του εθνικού κοινοβουλίου που αρνούνται να αποδεχθούν τα στοιχεία, κάτι που προκάλεσε την οργή του Προκόπη Παυλόπουλου και της Σοφίας Βούλτεψη.

Ο Επίτροπός από την πλευρά του υπεραμύνθηκε των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, ξεχνώντας ωστόσο να αναφέρει μία σημαντική λεπτομέρεια. Ο ίδιος, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, είχε απαντήσει πως "ο συνυπολογισμός του ελλείμματος των νοσοκομείων δεν έγινε έπειτα από υπόδειξη της Κομισιόν, αλλά από βούληση της κυβέρνησης Παπανδρέου", γεγονός που εκτόξευσε προφανώς τα νούμερα.

Επιπλέον, ο Επίτροπος απέφυγε να πει ακόμα μία αλήθεια. Πουθενά στην Ευρώπη το έλλειμμα των δημοσίων συγκοινωνιών δεν συνυπολογίζεται στο έλλειμμα γενικής κυβέρνησης. Αν αθροίσουμε λοιπόν, τα ποσά αυτά, μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της λαθροχειρίας καθώς με βάση τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής αυτό θεωρείται επιδότηση στην παραγωγή. Στην Ελλάδα όμως και με την ανοχή των αξιωματούχων της Ε.Ε. αυτό θεωρήθηκε ως επιδότηση στο τελικό προϊόν και με απόφαση Παπανδρέου συνυπολογίστηκε στο γενικό έλλειμμα.

Απίστευτα πράγματα, τα οποία μένουν στο σκοτάδι προκειμένου να μη θιχτούν οι πρωτεργάτες της εισόδου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κατά τα άλλα, ο κάθε Ευρωπαίος υπάλληλος μπορεί να έρχεται να μας κάνει κατήχηση και να αρνείται να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση διαλύοντας τον κλάδο.