ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλαβάνος:Έτοιμο να κατέβει στις ευρωεκλογές του 2014 το «Σχέδιο Β»

Αλαβάνος:Έτοιμο να κατέβει στις ευρωεκλογές του 2014 το «Σχέδιο Β»

«Είναι έτοιμο για τις ευρωεκλογές του 2014 το «Σχέδιο Β΄» και βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ γόνιμες συζητήσεις με άλλες αριστερές και κινηματικές δυνάμεις, ώστε να υπάρξει μια ευρεία συνεργασία για τη διάσωση και ανασυγκρότηση της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση που οργάνωσε η Εταιρεία Οικονομολόγων Θεσσαλονίκης.

«Η Ελλάδα ένα από τα πιο ακραία θύματα του νεοφιλελευθερισμού. Μάλιστα η εκδοχή της Ευρωζώνης είναι από τις πιο βάρβαρες εκφράσεις του νεοφιλελευθερισμού, δεδομένου ότι πέρα από τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάλυση του κοινωνικού κράτους, την κατάργηση των εργασιακών ρυθμίσεων και των κρατικών παρεμβάσεων στην οικονομία, περιλαμβάνει και τη γερμανική ιδιαιτερότητα που είναι η έξαλλη αντιπληθωριστική πολιτική και τα μέτρα λιτότητας», τόνισε ο κ. Αλαβάνος.

Χαρακτήρισε «παραμύθια τα όσα λέγονται ότι μπορούμε να καταργήσουμε τις πολιτικές της τρόικας μέσα στην Ευρωζώνη» και σημείωσε: «Η μόνη διέξοδος είναι η εθνική νομισματική πολιτική συνδυασμένη με την κρατικοποίηση των τραπεζών, την ανασύνταξη του κοινωνικού κράτους και τον οικονομικό σχεδιασμό».

Η εκδήλωση έγινε στο βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία, για την παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, με τίτλο «Νεοφιλελευθερισμός-χυδαία απλός ή απλά χυδαίος;» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Gutenberg. Μίλησαν ακόμα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Λευτέρης Τσουφλίδης και ο υποψήφιος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Θέμης Τζήμας. Τη συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος της Εταιρίας Οικονομολόγων Θεσσαλονίκης Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου.