ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρουμελιώτης: Μονόδρομος το κούρεμα του χρέους

Ρουμελιώτης: Μονόδρομος το κούρεμα του χρέους

«Κούρεμα» του χρέους προκειμένου να ανασάνει η χώρα προτείνει ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Σε δηλώσεις του στον ρ/σ Alpha 989 υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει άμεσα, όχι μετά τις γερμανικές εκλογές ή το 2014, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «μονόδρομο».

Με αφορμή και το meaculpa του ΔΝΤ στην έκθεσή του για την Ελλάδα, ο κ. Ρουμελιώτης υποστήριξε πως το Ταμείο είχε από την αρχή τις επιφυλάξεις του για το πρόγραμμα και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου που «δεν ήθελε την αναδιάρθρωση του χρέους».

«Ήταν τραγικό λάθος της κυβέρνησης τότε που δεν απαίτησε την απομείωση του ελληνικού χρέους», γιατί το 2010 είχε φτάσει σε απίστευτα υψηλά επίπεδα και έπρεπε να μειωθεί, παρατήρησε, εκτιμώντας πως το «κούρεμα» δεν θα οδηγούσε την οικονομία σ' αυτή την απίστευτη κρίση.

Ο κ. Ρουμελιώτης δήλωσε εξάλλου ότι δεν φοβάται «κούρεμα» καταθέσεων στην Ελλάδα, ούτε «βλέπει» νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις.

Κληθείς τέλος, να σχολιάσει την παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ στην ηγεσία του ΔΝΤ, απάντησε ότι θα προτιμούσε να ήταν στην θέση της ο Ντομινίκ Στρος Καν.