ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Σαμαράς: Οι Έλληνες δεν είναι φασίστες, έχουν μόνο χάσει την ελπίδα

Α.Σαμαράς: Οι Έλληνες δεν είναι φασίστες, έχουν μόνο χάσει την ελπίδα

Συνέντευξη στην φιλανδική εφημερίδα Helsinking Sanoat έδωσε ο Α. Σαμαράς με αφορμή την διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Φινλανδία

Η Ελλάδα από το «grexit» πέρασε στο «grecovery» δηλώνει ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι «η κατάρρευση της Ελλάδας είναι στην πράξη απίθανο σενάριο».

«Η προσαρμογή της δημόσιας οικονομίας προχωρά με τον ρυθμό που έχουν ορίσει οι πιστωτές ενώ το δημόσιο έλλειμμα συρρικνώνεται με ταχύτητα πρωτόγνωρη», σημειώνει ο πρωθυπουργός και εκφράζει την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει πάντως ότι «η κατάσταση είναι ένας κοινωνικός εφιάλτης και προσθέτει ότι το 2013 θα είναι το δυσμενέστερο όλων», επισημαίνει, όμως, ότι «από του χρόνου η οικονομία θα παρουσιάσει ελαφρά ανάκαμψη».

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται και στην ενίσχυση της Χρυσής Αυγής και λέει ότι «οι Έλληνες δεν είναι φασίστες, έχουν μόνο χάσει την ελπίδα τους. Οι άνθρωποι χρειάζεται να πιστέψουν ότι οι θυσίες τους θα αποφέρουν καρπούς».

Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι παράλληλα με τις περικοπές, θα έπρεπε να έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ανάπτυξη της οικονομίας.

«Το χειρότερο θα ήταν να μην υπάρξει ανάκαμψη μετά από τις θυσίες που έχουν κάνει οι άνθρωποι» υπογραμμίζει.

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ακόμη ακλόνητος θιασώτης της ευρωπαικής ολοκλήρωσης, σημειώνει ότι το κοινό νόμισμα προϋποθέτει κοινή οικονομική πολιτική, υποστηρίζει ότι η τραπεζική ένωση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, λέει ναι στο κοινό χρέος δηλαδή στα ευρωομόλογα, αλλά αναφέρει ότι «η ώρα τους δεν είναι τώρα, αλλά μετά την κρίση».

Αύριο ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη - Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη».

Ροή Ειδήσεων