ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κουβέλη με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

Συνάντηση Κουβέλη με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

Την έλλειψη ρευστότητας και την επιβαρυμένη φορολογία καθώς και τα προβλήματα ασφαλιστικής κάλυψης των επαγγελματοβιοτεχνών, αναγνώρισε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στη συνάντηση που είχε - μαζί με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος Σάκη Παπαθανασίου - με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε πραγματικό κίνδυνο. Είναι πάρα πολλές αυτές που έχουν βάλει λουκέτο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Κατά συνέπεια χρειάζεται στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και βεβαίως των φορέων αυτών των επιχειρήσεων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών», τόνισε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση λύση στο πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής τους κάλυψης και να παγώσουν οι παλιές οφειλές στα ασφαλιστικά τους ταμεία για μια διετία ώστε να δοθεί δυνατότητα στο μικρομεσαίο επιχειρηματία να ρυθμίσει τις τρέχουσες οφειλές του και να τις καταβάλει με τις προβλεπόμενες δόσεις.

Ειδικότερα, για το μεγάλο πρόβλημα αναφορικά με την έλλειψη της αναγκαίας χρηματοδότησης της μικρομεσαίας επιχείρησης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι «οι τράπεζες πρέπει να υποχρεωθούν και βεβαίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναζητήσουν, να διεκδικήσουν και να εξασφαλίσουν το χρηματοπιστωτικό φορέα με τον οποίο πράγματι θα μπορούν να εξασφαλίζουν την αναγκαία ρευστότητα». Τάχθηκε υπέρ της μείωσης της φορολόγησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να δοθεί η δυνατότητα ανάσας στην μικρομεσαία επιχείρηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε σχέση με την τεράστια ανεργία η οποία υπάρχει.

«Ένας τεράστιος αριθμός που ξεπερνάει τις 500.000 ελλήνων πολιτών είναι άνεργοι, που προέκυψαν ως άνεργοι από το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η μικρομεσαία επιχείρηση είναι εκείνη που μπορεί να μεταφέρει - από την ώρα που θα στηριχτεί - κόσμο, πολίτες από το χώρο της ανεργίας, στο χώρο της εργασίας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.