ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρουπακιώτης: «Δε με άδειασε κανείς, νιώθω πλήρης»

Ρουπακιώτης: «Δε με άδειασε κανείς, νιώθω πλήρης»

«Δεν με άδειασε κανείς, νιώθω πλήρης», απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, στην κριτική που δέχεται σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τη στάση της κυβέρνησης απέναντί του.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε ότι συμμετέχει σε μια τρικομματική κυβέρνηση και «αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι», καθώς και ότι υπάρχει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται και ο καθένας μετριέται με τη στάση του και όχι με τα λόγια του», τόνισε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι η πρόταση να επισπευστούν οι διαδικασίες για την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ήρθε από τον υφυπουργό, Κ. Καραγκούνη. Ανέφερε μάλιστα ότι όταν ετοιμάστηκε το σχέδιο αυτό, ο κ. Καραγκούνης επανήλθε και είπε ότι κρίνεται επιεικές και για το λόγο αυτό έγιναν κάποιες αλλαγές. «Γιατί άλλαξαν στάση κάποιοι δεν θέλω να το σχολιάσω», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη, από την εμπειρία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου συνάγονται τρία συμπεράσματα. Πρώτον, όπως είπε, παρά το γεγονός ότι η κοινωνία «πορεύεται σκυφτή», έδειξε έκδηλο ενδιαφέρον για το νομοσχέδιο.

Δεύτερον, τόνισε ότι «η πολιτική απέτυχε, έχασε» και «άδειασε ένα μέρος της πολιτικής αξιοπιστίας της χώρας». «Κάποιοι επέλεξαν να θυμηθούν τον παλιό κακό τους εαυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «όπου η τρόικα μας επιβάλλει τότε εκεί υπάρχει αποτέλεσμα», ενώ «όπου η τρόικα δεν μας επιβάλλει δεν μπορούμε να συγκλίνουμε σε κάποια που έχουν και τη δύναμη του αυτονόητου».

Σημείωσε, τρίτον, ότι οι περισσότεροι που διατύπωσαν άποψη δεν είχαν διαβάσει τίποτε από το νομοσχέδιο.

Υποστήριξε, τέλος, ότι τα βασικά χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου δεν μπορούν να αλλάξουν και υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη σύγκλισης των προτάσεων των κομμάτων για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. «Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύση και θα την βρούμε», τόνισε.