ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπούλιας: Κινδυνεύει να χαθεί μια ολόκληρη γενιά νέων στην Ευρώπη

Παπούλιας: Κινδυνεύει να χαθεί μια ολόκληρη γενιά νέων στην Ευρώπη

Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και ο Πρόεδρος τη; Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον πρώτο Πολίτη της χώρας να θέτει στον κ. Γιουνκέρ το ζήτημα της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων.

«Κινδυνεύει να χαθεί μια ολόκληρη γενιά νέων στην Ευρώπη» προειδοποίησε ο κ. Παπούλιας, ο οποίος τίμησε τον τέως επικεφαλής του Eurogroup με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος, «διάκριση ως ενός αληθινού φίλου της Ελλάδος, ο οποίος υπερασπίστηκε τα δίκαια του ελληνικού λαού».

Πρόκειται για το ανώτατο παράσημο, που θεσπίστηκε από την Εθνική Συνέλευση το 1829 για να τιμηθούν όσοι είχαν συμβάλει στον Απελευθερωτικό Αγώνα το 1821.

Ο κ. Γιουνκέρ έφτασε στην Ηρώδου του Αττικού συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και, μετά τη λιτή τελετή της παρασημοφόρησης, οι τρεις άνδρες είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία.

«Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί μεγάλες θυσίες και δεν αντέχει άλλες», τόνισε ο κ,. Παπούλιας στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου επισημαίνοντας ότι «πρέπει να βοηθηθεί για να φτάσουμε σε περίοδο ανάπτυξης.

«Οι Έλληνες έδειξαν μεγάλο θάρρος και θα ήθελα να υπάρξει χώρος για μια νέα Ελλάδα» είπε ο κ. Γιουνκέρ, εκτιμώντας για άλλη μια φορά ότι η χώρα «θα βρει τον δρόμο της ανάπτυξης. Δεν ξέρω το πότε, πιθανόν μέσα στο 2014 -συμμερίζομαι τις προβλέψεις της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδας και όχι του ΟΟΣΑ- και το μεγάλο πρόβλημα είναι το πρόβλημα της ανεργίας των νέων» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ανέφερε ότι «αυτό το πανευρωπαϊκό πρόβλημα» θα είναι κεντρικό ζήτημα κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2014.