ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας και Κουβέλης είχαν πει ότι δεν θα συνεχιστούν οι ΠΝΠ

Στουρνάρας και Κουβέλης είχαν πει ότι δεν θα συνεχιστούν οι ΠΝΠ

Εξηγήσεις τόσο στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό θα πρέπει να δώσουν οι κκ Κουβέλης και Στουρνάρας, οι οποίοι μόλις πριν 2 μήνες ξεκαθάριζαν πως δεν πρόκειται η κυβέρνηση να συνεχίσει τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Πριν από σχεδόν δυο μήνες με διαφορά μιας ημέρας τόσο ο Φώτης Κουβέλης όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας είχαν παραδεχθεί τις συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες προχωρούσαν τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις. Τότε έλεγαν ότι το έκαναν ελλείψει χρόνου. Τώρα; Τι είναι αυτό που τους πιέζει;

Στις 14 Απριλίου ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του είχε παραδεχτεί ότι η κυβέρνηση νομοθετεί συνεχώς με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και το αποδίδει «στην ταχύτητα των ρυθμίσεων», αλλά επισημαίνει ότι αυτό έχει σταματήσει!

«Ήταν κάτι το οποίο επεβλήθη από την ταχύτητα των ρυθμίσεων που έπρεπε να εξασφαλισθεί και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση αμέσως μετά τη συγκρότησή της βρέθηκε μπροστά σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα. Δεν είμαι ευτυχής από τον αριθμό των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και έχει σταματήσει πια επειδή υπάρχει μεγαλύτερη άνεση χρόνου».

Ακριβώς το ίδιο είχε πει και ο Γιάννης Στουρνάρας την επομένη, 15 Απριλίου σε συνέδριο του Economist μετά από ερώτηση συνέδρου!

Αν διαφωνεί ο Κουβέλης με αυτή την πρακτική τι κάνει; Θα στηρίξει βουβά το Μαξίμου;

Μήπως θα πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Στουρνάρας;