ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΡΤ απειλεί με «μαύρο» την κυβέρνηση

Η ΕΡΤ απειλεί με «μαύρο» την κυβέρνηση

Κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στις 19:30

Ανυποχώρητος ο Σαμαράς - Για «κλιμακούμενη αλαζονεία» του πρωθυπουργού έκανε λόγο ο Βενιζέλος , ενώ για «εμπρηστική» ομιλία Σαμαρά μίλησε η ΔΗΜΑΡ.

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης, με το ενδεχόμενο εκλογών να πλανάται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Εν μέσω κυβερνητικών τριγμών, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, θα συναντηθούν σήμερα στις 19.30, και όχι στις 18.00, σε μια ύστατη προσπάθεια για να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να μη συρθεί η χώρα σε κάλπες.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εκφράζουν ενστάσεις στην πρόταση του πρωθυπουργού για μεταβατικό σχήμα στην ΕΡΤ, ζητώντας ριζική αναδιάρθρωση, αλλά με την ΕΡΤ σε λειτουργία.

Όλα δείχνουν ότι αν δεν υπάρξουν εκατέρωθεν υποχωρήσεις η ρήξη θα είναι οριστική στη σύσκεψη.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο επέμεινε στην απόφασή του για το κλείσιμο της ΕΡΤ για μια ακόμη φορά, διαμηνύοντας προς τους κυβερνητικούς εταίρους ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντέδρασαν έντονα με ανακοινώσεις που εξέδωσαν.

«Εγώ δεν θέλω εκλογές, επιδίωξα και επιδιώκω τη σταθερότητα για τη χώρα, όποιος θέλει τις εκλογές ας με ρίξει» είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός στους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη ξεκαθαρίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της ΕΡΤ.

Το κλίμα είναι πολεμικό στην κυβέρνηση, ενώ στην ενδοκυβερνητική μάχη έχουν μπει και κομματικά στελέχη.

Στη Συγγρού υποστηρίζουν πως άπαντες γνώριζαν για το σχέδιο των 2.000 απολύσεων έως τις αρχές Ιουνίου. Και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης και κυρίως ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης.

Στην ουσία το διακύβευμα που θέτει το Μέγαρο Μαξίμου είναι «πάμε τη χώρα μπροστά με τολμηρές αλλαγές ή γυρνάμε στο παλιό, επιλέγοντας εκλογές;».

Ανυποχώρητοι Βενιζέλος και Κουβέλης

Πιστοί στην σκληρή γραμμή απέναντι στον Α. Σαμαρά δείχνουν οι δύο μικρότεροι κυβερνητικοί εταίροι.

Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους και θέτουν πλέον ανοιχτά θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης,.

Οι κινήσεις των δύο πολιτικών αρχηγών επιβεβαιώνουν τη ρήξη στην τρικομματική και προϊδεάζουν για τις εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης:

Εκπέμπει σήμα η ΝΕΡΙΤ

Το σχέδιο για τη νέα ΕΡΤ και το προσωπικό

Η μυστική συνάντηση στη Γλυφάδα με… μενού Σαμαρά!