ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο στους πολιτικούς αρχηγούς το σχέδιο για τη μεταβατική ΕΡΤ

Αύριο στους πολιτικούς αρχηγούς το σχέδιο για τη μεταβατική ΕΡΤ

Πυρετώδεις είναι οι ρυθμοί προετοιμασίας του σχεδίου για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση, το οποίο θα παρουσιάσει αύριο ο Πρωθυπουργός στη σύσκεψη με τους κυβερνητικούς εταίρους.

Το νέο σχήμα θα υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και θα λειτουργεί με προσωρινή διοικούσα επιτροπή, στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν επιθυμούν, θα τοποθετήσουν δικά τους στελέχη όπως δεσμεύτηκε χθες ο πρωθυπουργός στους κυβερνητικούς εταίρους.

Σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών έγινε σύσκεψη συνεργατών των συναρμοδίων υπουργών κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου με την την συμβολή και του γενικού γραμματέα Μεταφορών κ. Μενέλαου Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να λειτουργήσει η μεταβατική δημόσια τηλεόραση, θα γίνουν προσλήψεις με συμβάσεις έργου δίμηνης διάρκειας, ενώ υπολογίζεται ότι περί τα 30 άτομα θα βγάζουν στοιχειώδες πρόγραμμα προκειμένου να φύγει το μαύρο από τους δέκτες, το οποίο θα περιλαμβάνει και τρία δελτία ειδήσεων. Σημειώνεται ότι όλα τα κανάλια θα προβάλλουν το ίδιο πρόγραμμα.

Κύκλοι του Μαξίμου επισημαίνουν ότι αν θέλουν οι δύο εταίροι μπορεί να οριστεί από τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός -που μπορεί να προέρχεται από ένα από τα δύο κόμματα- που θα εποπτεύσει τόσο το μεταβατικό σχήμα όσο και τη ΝΕΡΙΤ. Με τον τρόπο αυτό θεωρείται ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα με το μαύρο στις οθόνες, ενώ παράλληλα θα διασωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ και εφαρμόζεται, καθώς και η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ που ζητά την άμεση εκπομπή από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.