ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδικάστηκε σε 7 χρόνια με αναστολή ο Πέτρος Μαντούβαλος

Καταδικάστηκε σε 7 χρόνια με αναστολή ο Πέτρος Μαντούβαλος

Σε ποινή κάθειρξης επτά ετών με αναστολή και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για τρία χρόνια καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Πέτρος Μαντούβαλος για την υπόθεση του λεγόμενου «παραδικαστικού κύκλωματος».

Οι δικαστές έκριναν ένοχο τον πρώην βουλευτή για το αδίκημα της άμεσης συνέργιας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και μάλιστα χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ο Π. Μαντούβαλος είχε αθωωθεί για την ίδια υπόθεση στις 26 Φεβρουαρίου του 2010. Όμως, πριν ολοκληρωθεί η δίκη και λίγα λεπτά μετά την εκφώνηση της απόφασης, ο νυν καταζητούμενος επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης κατήγγειλε τον τότε πρόεδρο του δικαστηρίου, Γ. Ευσταθίου, για «εκβίαση, προκειμένου να μου αποσπάσει χρήματα για την απαλλαγή μου», εμπλέκοντας τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη ως ενδιάμεσο, αλλά και τον Π. Μαντούβαλο που, όπως είχε ισχυριστεί, «γνώριζε τι γινόταν στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου».

Λίγους μήνες αργότερα, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατά το σκέλος που αφορούσε στην απαλλαγή του Π. Μαντούβαλου για το κακούργημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο πρώην βουλευτής αρνήθηκε την κατηγορία χαρακτηρίζοντας τον Ι. Μπολέτση, που ήδη έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση, "σκοτεινό και περίεργη προσωπικότητα".