ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης στη Βουλή: Αποχώρησαν και οι ΑΝΕΛ

Δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης στη Βουλή: Αποχώρησαν και οι ΑΝΕΛ

Νέος γύρος αντιπαράθεσης σημειώθηκε στη Βουλή, μετά την απόρριψη της συζήτησης της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ.


Μετά την έξοδο από την αίθουσα της Ολομέλειας των βουλευτών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καταγγέλλοντας ότι καταλύεται το δικαίωμα της συζήτησης και ακυρώνεται το ίδιο το Σύνταγμα.

Ο κ. Καμμένος αφού είπε πως και το κόμμα του κατέθεσε τροπολογία, κατηγόρησε επίσης το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ότι δεν τοποθετήθηκαν καν επί του διαδικαστικού για τη συζήτηση επί της τροπολογίας, λέγοντας πως εδώ δεν πρόκειται για συνεταιρισμό αλλά για συγκάλυψη.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Εύης Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ) και του Βασίλη Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ), με τους δύο κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης να τονίζουν πως έχουν καταθέσει πρόταση νόμου για την ΕΡΤ και να επαναλαμβάνουν πως η δημόσια τηλεόραση πρέπει να ανοίξει τώρα.

«Μέχρι εδώ η σπέκουλα» είπαν και οι δύο, καταλογίζοντας στα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσουν με στόχο να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

«Ξεπεραστήκαν οι προτάσεις νόμου από τα γεγονότα, τώρα μιλούμε για απόφαση του ΣτΕ» σημείωσε η Σοφία Βούλτεψη εκ μέρους της ΝΔ και κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν συμφωνούν ούτε μεταξύ τους: «ο ένας λέει δικαιώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλος λέει δικαιώθηκε ο Σαμαράς».