ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τις πολιτικές εξελίξεις

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τις πολιτικές εξελίξεις

Ένταση και διαξιφισμοί επικράτησαν σήμερα στη Βουλή μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή στάθηκε η κυβερνητική «ρήξη» που προκάλεσε η ΔΗΜΑΡ για το θέμα της ΕΡΤ.

«Είχαμε μία κυβέρνηση τριών συνεταίρων. Το αίνιγμα τώρα είναι πόσοι είναι οι συνέταιροι; Τρεις; Δυόμιση; Δύο; Ενάμισης;», διερωτήθηκε ο κ. Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ. .

«Πόσοι είναι οι εταίροι; Όσοι επιτρέπουν να υπάρχει δεδηλωμένη στο κοινοβούλιο», απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σ. Βούλτεψη και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται στο δρόμο αυτή η δουλειά. Κάθε προσπάθεια που έγινε για μεταρρύθμιση πήγε στα χαμένα γιατί έγινε στο δρόμο. Δεν γίνεται να αποφασίζουν οι λίγοι για τους πολλούς».

«Η κρίση έχει πάρει αποκρουστικότατες μορφές. Είναι κρίση πλήρους και παταγώδους αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής. Έχει τη βάση της στην ξεθεμελίωση της χώρας. Έχετε διαλύσει τα πάντα. Η κυβερνητική κρίση επιδεινώνει την οικονομική κρίση. Αυτό το καλοκαίρι μοιάζει από κοινωνική και οικονομική άποψη με καλοκαίρι πολεμικής περιόδου παρά ειρηνικής περιόδου», υπογράμμισε ο Π. Λαφαζάνης και εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει περιθώριο, οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί να έχετε μέλλον. Έχετε μπει σε τροχιά κατάρρευσης γιατί διαλύσατε τη χώρα». «Η μόνη λύση είναι οι εκλογές», είπε ο κ. Λαφαζάνης, απαντώντας στην κ. Βούλτεψη.

«Δεν μπορείς να ζητάς εκλογές όταν δεν μπορείς να κάνεις μία συγκέντρωση στο Σύνταγμα», σχολίασε η Σ. Βούλτεψη εκ μέρους της ΝΔ και ρώτησε τον ΣΥΡΙΖΑ «ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο;

«Έχουμε μπροστά μας ένα κοινωνικό νεκροταφείο», απάντησε στην κ. Βούλτεψη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς.

«Η Κασσάνδρα εμφανίστηκε διά στόματος Λαφαζάνη τη στιγμή που η χώρα επιχειρεί την έξοδο από την κρίση, που έχει αύξηση 30% στον τουρισμό», παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης και σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν συνεταίροι, υπάρχουν εταίροι στην κυβερνητική προσπάθεια που βάζουν το κεφάλι να δουλέψουν».