ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις στη Συγγρού, επανεκκίνηση στο Συνέδριο

Αντιδράσεις στη Συγγρού, επανεκκίνηση στο Συνέδριο

Επί ξυρού ακμής βρίσκεται πλέον η Νέα Δημοκρατία, με τις ισορροπίες στη Λεωφόρο Συγγρού να μοιάζουν καζάνι που βράζει.

Η είσοδος στο κυβερνητικό σχήμα των Ευάγγελου Βενιζέλου, Φώφης Γεννηματά, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εύης Χριστοφιλοπούλου, ανέβασε τις θερμοκρασίας το νεοδημοκρατικό κοινό και κάνει το επερχόμενο συνέδριο κρας τεστ για την ηγεσία Σαμαρά.

Ήδη μέσω του γαλάζιου Τύπου διαχέεται η δυσαρέσκεια, δεδομένου πως πέραν του μεγάλου αριθμού πράσινων στελεχών, μπήκαν στην κυβέρνηση πρόσωπα με αρνητικά φορτισμένο παρελθόν. Πέραν του Βενιζέλου, η βάση της κεντροδεξιάς παράταξης βράζει για την είσοδο της Φώφης Γεννηματά που επί μακρόν ασκούσε σκληρή κριτική στη ΝΔ, για τον αδιάβαστο περί του Μνημονίου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και για την συνοδοιπόρο της Άννας Διαμαντοπούλου στις ημέρες φωτοτυπίας των ελληνικών σχολείων Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Το γαλάζιο συνέδριο που ξεκινά την Παρασκευή αποκτά λοιπόν νέο ενδιαφέρον, με τα φώτα να πέφτουν πάνω στον πρωθυπουργό και τις επερχόμενες αλλαγές που θα κάνει στη Νέα Δημοκρατία. Ο Αντώνης Σαμαράς πάντως, θεωρούσε πριν τον ανασχηματισμό, το συνέδριο ως αρχή της επανεκκίνησης της ΝΔ, με την επανένταξη των κ. Μαρκόπουλου και Σολδάτου αλλά και την αλλαγή του στίγματος της παράταξης προκειμένου να καλυφθεί η αιμορραγία προς τα δεξιά και να ξεκινήσει η πολυπόθητη διεύρυνση προς το κέντρο.

Κεντρικό στοιχείο του συνεδρίου, το οποίο ανοίγει με ομιλία Σαμαρά την Παρασκευή, θα είναι η εκλογή νέας Πολιτικής Επιτροπής και Γραμματέα του κόμματος. Για τη θέση, το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και πλέον ανοιχτά αρκετοί υπουργοί και βουλευτές, στηρίζουν τον απερχόμενο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος είχε μία πετυχημένη θητεία στη γαλάζια νεολαία. Το στοίχημα του νεαρού δικηγόρου, ο οποίος αποτελεί επιλογή Σαμαρά, είναι να χτίσει από την αρχή τη δομή του κόμματος και να δώσει ξανά ζωή στα κεντρικά της Συγγρού, προσελκύοντας νέους ανθρώπους.