ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του για Γραμματέας της ΝΔ ο Α.Παπαμιμίκος

Επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του για Γραμματέας της ΝΔ ο Α.Παπαμιμίκος

Συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο έδωσε σήμερα το 34χρονος δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλώντας για τον ανασχηματισμό, την κυβέρνηση συνεργασίας αλλά και το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Πιο συγκεκριμένα τόνισε:



- για τη συμμετοχή Βενιζέλου από τη θέση του αντιπροέδρου και πολιτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα υπουργεία και τις πιθανές αντιδράσεις στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ

Η εποχή απαιτεί υπερβάσεις αλλά και συναινέσεις, προκειμένου να μη θέσουμε σε κίνδυνο το μέλλον της πατρίδας. Αυτή τη στιγμή, μόνο αυτό προέχει. Η διάσωση της Ελλάδας και η βελτίωση της καθημερινότητας του Έλληνα. Ο πρωθυπουργός το ξεκαθάρισε σε όλους. Αυτή είναι η μοναδική μας ιδεολογία και σ’αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές και μικροπολιτική. Έχουμε διαφορετικές ιδέες αλλά καθένας μας πρέπει να βάλει το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό ή το παραταξιακό. Αφού λοιπόν, πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς το έχει κάνει πράξη, με θάρρος εδώ και ένα χρόνο, δε μπορώ να αντιληφθώ γιατί να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμα του όλοι στη Νέα Δημοκρατία.

- για το θέμα της ΕΡΤ

Είναι σαφές ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί να κόψουμε κάθε δεσμό με το παρασιτικό παρελθόν και να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές για το καλό του τόπου. Αυτό ήταν άλλωστε και το ξεκάθαρο μήνυμα των τελευταίων εκλογών. Πρέπει να υλοποιηθούν αποτελεσματικά τολμηρές αλλαγές και να συγκρουστούμε με κατεστημένα συμφέροντα που δεν επιθυμούν να αλλάξει απολύτως τίποτα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε η Κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες με την ΕΡΤ. Έπραξε αυτό που όλοι μεταξύ μας παραδεχόμαστε. Προσπάθησε να δώσει οριστικό τέλος σε μια αμαρτωλή ιστορία, προγραμματίζοντας παράλληλα μια νέα ραδιοτηλεόραση που θα υπηρετεί πραγματικά το ρόλο της.

- για τη νέα κυβέρνηση και τον ανασχηματισμό

Η διαδικασία επιλογής των κατάλληλων προσώπων για την στελέχωση των Υπουργείων, εκτιμώ ότι είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική και πολύπλοκη διαδικασία, ιδιαίτερα σε κυβερνήσεις συνεργασία. Ο Πρωθυπουργός λειτούργησε ως ηγέτης και πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες αλλαγές που επιβάλλουν τη σταθερότητα και δίνουν ώθηση στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται. Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο.

- για το αν είναι υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής

Μέχρι σήμερα, ήμουν πάντα παρών στις δύσκολες μάχες της παράταξης από όποιο μετερίζι και αν χρειάστηκε. Αισθάνομαι έτοιμος να συνεισφέρω τα μέγιστα και να εργαστώ σκληρά στην κατεύθυνση μετεξέλιξης της Νέας Δημοκρατίας σε ένα σύγχρονο πολιτικό οργανισμό, που θα υποστηρίξει την προσπάθεια του πρωθυπουργού για αποφασιστική και αποτελεσματική διακυβέρνηση. Έναν πολιτικό οργανισμό, που κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, πιστεύω πως πρέπει να λειτουργεί πάνω στους άξονες της ισχυρής και ευέλικτης διοίκησης, της θεματικής διάρθρωσης των περιφερειακών οργανώσεων και της σύνδεσης με τα σύγχρονα κοινωνικά ρεύματα. Φυσικά, κάτι τέτοιο απαιτεί την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της πολύτιμης εμπειρίας των στελεχών μας και την ταυτόχρονη προσέλκυση νέων και καταξιωμένων ανθρώπων που θα συνεισφέρουν σε ιδέες.

- για το αν είναι εφικτή η εξάντληση της τετραετίας μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ

Η επιθυμία των πολιτών είναι η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία, όπως εξάλλου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε. Εάν η σημερινή κυβέρνηση εργαστεί αποτελεσματικά και καταφέρει να υλοποιήσει τις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, έχει όλες τις δυνατότητες να εξαντλήσει την τετραετία. Το κρίσιμο είναι να δουν οι πολίτες πως οι θυσίες τους πιάνουν τόπο.

- για το τι πρέπει να σηματοδοτήσει το συνέδριο της ΝΔ

Οφείλουμε να σκεφτούμε εάν με την παρούσα δομή της και την υφιστάμενη νοοτροπία, η ΝΔ μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σημερινού πολιτικού περιβάλλοντος. Κατά τη γνώμη μου, χρειάζονται αλλαγές. Και για αυτό το λόγο πρέπει να αλλάξουν πολλά. Δε μπορούμε να μιλάμε για μεταρρυθμίσεις στο κράτος αν δεν είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και στον ίδιο μας τον πολιτικό φορέα. Άλλωστε, εάν δεν τολμήσουμε αυτή την περίοδο να συγκρουστούμε ακόμα και με τους ίδιους μας τους εαυτούς, τα γεγονότα θα μας ξεπεράσουν οριστικά. Χρειαζόμαστε μία διαφορετική κουλτούρα και μία φρέσκια αντίληψη για τη λειτουργία της παράταξης μας. Το τακτικό μας συνέδριο, λοιπόν, δεν είναι τίποτα άλλο από την απαρχή αυτής της νέας πορείας για τον πολιτικό μας οργανισμό.