ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση Σαμαρά για τις αποφάσεις κατά της ανεργίας

Ικανοποίηση Σαμαρά για τις αποφάσεις κατά της ανεργίας

Ικανοποιημένος για τις αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών σχετικά με την αντιμετώπιση της ανεργίας δήλωσε ο Πρωθυπουργός, από τις Βρυξέλλες, όπου παρέστη στη Σύνοδο Κορυφής.

«Χαιρετίζω τα συγκεκριμένα βήματα που αποφασίσθηκαν για την αντιμετώπιση της ανεργίας, και ιδιαίτερα της ανεργίας των νέων, καθώς και για την αύξηση της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία, ειδικά προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Νωρίτερα οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν στη λήψη μέτρων με στόχο την αναχαίτιση της ανεργίας των νέων και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε δάνεια.

«Πλέον όλοι αναγνωρίζουν ότι ανάπτυξη και απασχόληση, μαζί με την δημοσιονομική προσαρμογή, συνδέονται άρρηκτα και αποτελούν τον μόνο δρόμο εξόδου από την κρίση», σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Όπως γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός, τα κονδύλια για την ανεργία των νέων θα εκταμιευθούν άμεσα και τα προγράμματα θα αρχίσουν να υλοποιούνται από τον Ιανουάριο του 2014. Πέραν των κονδυλίων που προβλέπονται στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την ανεργία των νέων, θα χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικοί πόροι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς και από τα αδιάθετα υπόλοιπα των ετών 2014-17.