ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Εθνική ανάγκη η δημιουργία της Νέας Ελλάδας (vid)

Σαμαράς: Εθνική ανάγκη η δημιουργία της Νέας Ελλάδας (vid)

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ολοκληρώνονται οι εργασίες του 9ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η μάχη για τη Νέα Ελλάδα έχει αρχίσει» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του Στο συνέδριο της ΝΔ ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε το «σπουδαίο» έργο που επιτελεί η ΟΝΝΕΔ, επισημαίνοντας πως η παράταξη αλλάζει και ανανεώνεται χάρη στη νέα γενιά.

«Σήμερα είναι η αρχή μιας νέας εποχής. Για την Παράταξη. Αλλά και για τη Xώρα», είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία στάθηκε όρθια όταν κατέρρευσαν τα πάντα.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως η ΝΔ μπαίνει μπροστά, πιο ενωμένη από ποτέ, για να τα αλλάξεΙ όλα.

«Έχουμε ένα μεγάλο εθνικό καθήκον. Να δώσουμε τη μάχη για την Αναγέννηση της Πατρίδας μας. Να παλέψουμε για τη Νέα Ελλάδα! Νέα Ελλάδα είναι όλα εκείνα που τα νιώθαμε, αλλά δεν τολμούσαμε να τα πούμε. Τώρα τα διακηρύσσουμε και τα κάνουμε πράξη. Νέα Ελλάδα είναι να αλλάξουμε όσα μας πλήγωναν, αλλά δεν τολμούσαμε να τα αγγίξουμε.», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων «είναι κολλημένοι στα ιδεολογήματα του χθες. Αντίπαλοι μας είναι οι αθεράπευτοι λαϊκιστές. Όσοι κερδοσκοπούν πάνω στις δοκιμασίες του λαού μας».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «πρόοδος είναι τρία πράγματα: Είναι όραμα, είναι σχέδιο, είναι αποφασιστικότητα! Πρέπει να έχεις Σχέδιο. Να ξέρεις πως θα φτάσεις από το δύσκολο σήμερα, στο Αύριο που ονειρεύεσαι. Εμείς αποδείξαμε ότι έχουμε και σχέδιο», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς είπε πως «αποκαταστήσαμε μέσα σε μήνες την αξιοπιστία της Ελλάδας. Εξασφαλίσαμε την ομαλή χρηματοδότησή της μέχρι να βγούμε από τα δύσκολα, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ αναφέρθηκε και στη συμφωνία για τον αγωγό TAP.

«Ήρθε ο TAP, που μέχρι πριν μισό χρόνο δεν υπήρχε καν ως υποψηφιότητα», είπε ο κ. Σαμαράς αφήνοντας αιχμές κατά όσων προσπάθησαν να μειώσουν τη σημασία του.

«Η αληθινή Πρόοδος, χρειάζεται: Ενωτική διάθεση, ενωτικό πνεύμα! Που σημαίνει πριν απ’ όλα, αφήνουμε πίσω τις διαμάχες για το χθες», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός από το βήμα του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ απηύθυνε προσκλητήριο για την Ενότητα της Κεντροδεξιάς, σημειώνοντας πως το προσκλητήριο αφορά όλους.

«Αυτούς που απομακρύνθηκαν από την παράταξη αλλά και σε όλους τους Έλληνες, που νιώθουν την ανάγκη για να φτιαχτεί η Νέα Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε την υπέρβαση από όλους τους Έλληνες, να κρατήσουν ψηλά την σημαία, για να χτιστεί η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

«Το 2021, στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η Νέα Ελλάδα δεν θα είναι «όραμα». Θα είναι πια πραγματικότητα!»