ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάβημα ΣΥΡΙΖΑ για τα θερινά τμήματα της Βουλής

Διάβημα ΣΥΡΙΖΑ για τα θερινά τμήματα της Βουλής

Την αντίθεσή του στη λειτουργία της Βουλής με θερινά τμήματα εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροσωπεία του οποίου πραγματοποίησε διάβημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, ζητώντας να συνεχίσει να λειτουργεί η Ολομέλεια, καθώς για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ν. Βούτσης μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Π. Λαφαζάνη και τους τρεις βουλευτές που μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή Ζ. Κωνσταντοπούλου, Θ. Δρίτσα και Στ. Κοντονή σημείωσαν πως θα πρέπει να οριστεί άμεσα προθεσμία συζήτησης της πρότασης νόμου που έχουν καταθέσει για την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στην ΕΡΤ, ενώ δεν έχουν δοθεί απαντήσεις σε μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την Προανακριτική Επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ.

«Για εμάς δεν κλείνει τίποτα αν δεν έρθουν απαντήσεις», επεσήμανε η Ζ. Κωνσταντοπούλου και βάλλοντας εμμέσως κατά του Ευ. Μεϊμαράκη αλλά και του Χρ. Μαρκογιαννάκη ανέφερε πως θα φέρει «αυτοτελή ευθύνη» εκείνος που θα αποφασίσει το κλείσιμο της Προανακριτικής Επιτροπής, αλλά και της Βουλής, την στιγμή που «είμαστε σε απόσταση αναπνοής από την παραγραφή αδικημάτων».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ακόμη γνωστό πως μέχρι την Πέμπτη θα έχει κατατεθεί πρότασή τους για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της ΕΡΤ.