ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα πρόθυρα της διάσπασης η ΔΗΜΑΡ

Στα πρόθυρα της διάσπασης η ΔΗΜΑΡ

Η αψυχολόγητη κίνηση του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να φέρει το ΠΑΣΟΚ ξανά σε θέση ισχύος, φαίνεται πως συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις στη Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως καταγράφηκε και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο, ένα μεγάλο κομμάτι του κόμματος αντιδρά στην επιλογή Κουβέλη να απομονωθεί σε τακτικισμούς η ΔΗΜΑΡ, ενώ θα έπρεπε να μετέχει στο κυβερνητικό σχήμα ώστε να αποτελεί "από μέσα" ανάχωμα στις κυβερνητικές επιλογές.

Πιο συγκεκριμένα, 182 στελέχη της Αγ.Κωνσταντίνου, έστειλαν επιστολή στα μέλη της κεντρικής επιτροπής, εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο του κόμματος, η οποία ήρθε να προστεθεί σε ένα κύμα αντιδράσεων που περιελάμβανε και την αποχώρηση του Ν.Μπίστη.

Ο Φ.Κουβέλης δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα στην εικόνα του, ωστόσο η εισήγηση του πέρασε κατά πλειοψηφία (77 ναι, 22 όχι, 8 παρών). Αν στους «αντιφρονούντες» αθροίσει κανείς και το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος μετά από δύο εβδομάδες σιωπής μίλησε εκφράζοντας την αντίθεση του στους χειρισμούς Κουβέλη, τότε το σχοινί που κρατάει ενιαία τη ΔΗΜΑΡ, τεντώνει επικίνδυνα.