ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Ο Σαμαράς πήγαινε για εκλογές

Κουβέλης: Ο Σαμαράς πήγαινε για εκλογές

Στα όσα έγιναν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αλλά και στην απόφαση για αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Ο κ. Σαμαράς πήγαινε για εκλογές, αλλά όταν υπήρξε η ευρωπαϊκή πίεση ανέκ ρουσε πρύμναν», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στην απόφαση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει στην έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ παρά την αντίθεση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι το θέμα της ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και πως το κόμμα του «έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να υπάρξει κοινός πολιτικός τόπος», αλλά το παρώθησαν «γιατί τους ήταν βάρος σε αυτά τα οποία αποφάσιζαν».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ άφησε αιχμές για τη στάση του Ευ. Βενιζέλου τονίζοντας ότι υπήρχε συμφωνία μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου το μεσημέρι της Πέμπτης, πριν από την τελευταία συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που οδήγησε στην απόσυρση της ΔΗΜΑΡ.

«Εάν ο κ. Βενιζέλος έλεγε ότι θα πράξω ό,τι πράξει η Δημοκρατική Αριστερά, πείτε μου που οφείλεται η μεταστροφή. Έχω βεβαιότητα πλέον ότι η συμφωνία είχε επέλθει από το μεσημέρι της Πέμπτης με τηλεφωνική επικοινωνία. Ο καθένας ας κρίνει τη μεταβολή της στάσης του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις διαφορετικές «φωνές» εντός του κόμματος για την αποχώρηση από την κυβέρνηση, παραδέχθηκε ότι στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής περίπου το 20% τάχθηκε κατά της απόσυρσης, αλλά «η μεγάλη πλειοψηφία συμφωνεί απόλυτα με αυτό το οποίο έγινε».