ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουκουλόπουλος: Η ΝΔ συνομιλεί με τη Χρυσή Αυγή μέσω του Βορίδη

Κουκουλόπουλος: Η ΝΔ συνομιλεί με τη Χρυσή Αυγή μέσω του Βορίδη

Προσβλητικά χαρακτήρισε ο Πάρις Κουκουλόπουλος όσα ειπώθηκαν από στελέχη της ΝΔ για τον Α. Παπανδρέου, ενώ υποστήριξε πως «η Νέα Δημοκρατία συνομιλεί στη Βουλή με τη Χρυσή Αυγή, μέσω του Μάκη Βορίδη».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κουκουλόπουλου:

«Οι διαχωριστικές γραμμές της ΝΔ πρώτα από όλα πλήττουν την κυβερνητική σταθερότητα. Η κυβέρνηση δεν έχει συμπληρώσει δύο εβδομάδες και ξεκίνησαν προβλήματα που μπορεί να αποδειχθούν και σοβαρά. Αυτά που λένε είναι ανακριβή και προσβλητικά. Δε διαγράφεται η προσφορά του Ανδρέα Παπανδρέου με μια παρόλα και μια ατάκα. Είναι ψευδής αυτή η προσπάθεια», τόνισε και πρόσθεσε:

«Αν αναζητήσουμε τις αιτίες της κρίσης 25 χρόνια πίσω, κατά την ίδια λογική μπορούμε να φτάσουμε στον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη αναζητώντας τι χαρακτηρίζει το εθνικό μας DNA και μπορεί να σχετίζεται με την κρίση. Όλα αυτά προσβάλλουν την μνήμη ενός ηγέτη που είναι ένας εκ των θεμελιωτών της τρίτης δημοκρατίας της χώρας».

Αναφερόμενος στη στάση του κ. Βορίδη, σημείωσε: «Δεν ενδιαφέρομαι να εξηγήσω γιατί το κάνει. Υπάρχουν ερμηνείες που αφορούν προσωπικές επιδιώξεις στελεχών, άλλες που αφορούν τη συσπείρωση της ΝΔ γιατί υπάρχουν προβλήματα λόγω του ότι κυβερνούν τα δύο κόμματα που υπήρξαν οι αιώνιοι αντίπαλοι. Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις που δεν είναι για πέταμα, έχουν μια βάση. Με ενδιαφέρει όμως το αποτέλεσμα. Χαρακτηρίζω όλη αυτή την κατάσταση από τη ΝΔ επικίνδυνη».

Ο κ. κουκουλόπουλος αναφέρθηκε και στις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είμαστε δύο διαφορετικές παρατάξεις και παράταξη σημαίνει κοινές παραδοχές. Το γεγονός ότι έχουν τόσο ακραία διαφορετική αφετηρία οι δυο κορυφαίοι πολιτικοί Βορίδης και Λαζαρίδης, που κατέληξαν στην ίδια θεωρία, δείχνει τι συνιστά παράταξη. Ο ένας στα νιάτα του ήταν αριστεριστής, ο άλλος ήταν στην ΕΠΕΝ, χουντοδεξιός, σήμερα είναι στη ΝΔ και ενώνονται γύρω από μια κοινή παραδοχή, ότι η καταστροφή της χώρας ανάγεται στις προ 25ετίας επιλογές. Μια άποψη που δεν αντέχει σε κριτική, είναι προκλητική και πέφτει και στο κενό»

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου θα κριθεί από τον ιστορικό αλλά έχει αφήσει και ανεξίτηλη, σαφώς θετική σφραγίδα στη συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού. Είναι με απόσταση ο δημοφιλέστερος πρωθυπουργός, όσες έρευνες και αν έχουν γίνει και κάθε χρόνο, αυτό γίνεται εντονότερο», κατέληξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.