ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Σαμαράς ήθελε εκλογές επειδή το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει»

«Ο Σαμαράς ήθελε εκλογές επειδή το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει»

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος.

Ο κ. Σκανδαλίδης κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι επέλεξε τη ρήξη στο ζήτημα της ΕΡΤ προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές «επειδή δεν βγαίνει το πρόγραμμα», αλλά «ανέκρουσε πρύμνα γιατί δεν του βγήκε».

Τόνισε επίσης ότι σε κάθε περίπτωση στη νοοτροπία του κ. Σαμαρά είναι η λειτουργία μονοκομματικής κυβέρνησης και επιμένει σε αυτό. Πρόσθεσε μάλιστα ότι μετά τον ανασχηματισμό, από πλευράς ΝΔ η κυβέρνηση έκανε «τρία κλικ δεξιά».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για στρατηγική συμφωνία με τη ΝΔ ως τη μόνη προοπτική για τη χώρα» και εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει γραπτό κείμενο για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Ενώ πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προχωρά βήμα-βήμα και να αποφασίζει τι θα ψηφίζει και τι όχι.

Επίσης ο κ. Σκανδαλίδης έκανε λόγο για «απόλυτη παραχάραξη της ιστορίας, της διαδρομής και της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ» από πλευράς στελεχών της ΝΔ, που προχωρούν σε «συνειδητή αμαύρωση της εικόνας του Ανδρέα Παπανδρέου». Και προειδοποίησε ότι «καμία παράταξη που βουλιάζει στην αμνησία και την αμεριμνησία της δεν έχει μάλλον».