ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο 34χρονος δικηγόρος Α. Παπαμιμίκος νέος Γραμματέας της ΝΔ

Ο 34χρονος δικηγόρος Α. Παπαμιμίκος νέος Γραμματέας της ΝΔ

Την υποψηφιότητα του για τη θέση του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε χθες ο 34χρονος δικηγόρος Ανδρέας Παπαμιμίκος, προκειμένου να διεκδικήσει την εκλογή του στις επικείμενες εκλογές που θα διεξαχθούν από τα μέλη της νέας Πολιτικής Επιτροπής της γαλάζιας παράταξης.

Ο Παπαμιμίκος αποτελεί επιλογή του Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να προχωρήσει η αναδιοργάνωση του κόμματος, καθώς κατά τη θητεία του στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου να αλλάξει προφίλ η κυβερνητική νεολαία.

Το αίτημα υποψηφιότητας συνοδεύονταν, όπως προβλέπεται από το καταστατικό από 33 υπογραφές ανθρώπων που μετέχουν στο νεοεκλεγέν όργανο της ΝΔ. Όσοι γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία της Συγγρού τονίζουν πως δεν είναι τυχαία η επιλογή ονομάτων μιας και με αυτούς που συμπεριέλαβε ο 34χρονος δικηγόρος δείχνει πως "σέβεται τους θεσμούς, συνθέτει γενιές και κάνει από την πρώτη στιγμή άνοιγμα σε νέους ανθρώπους που προέρχονται από την κοινωνία".

Πιο συγκεκριμένα, υπέγραψαν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δ. Αβραμόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μ.Βορίδης, ο Δήμαρχος Πειραιά Β.Μιχαλολιάκος, ο νεότερος βουλευτής Γ.Κεφαλογιάννης, ο νεότερος περιφερειάρχης Απ.Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι επιστημονικών συλλόγων Γ.Πατούλης (Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας), Γ.Αδαμόπουλος (ΔΣΑ), Κ.Κόλλιας (Οικονομικό Επιμελητήριο, Σπ.Μάμαλης (ΓΕΩΤΕΕ), Γ.Στασινός (Πανελλήνιος Σύλλογος Πολ.Μηχανικών), ο Κ.Μίχαλος (ΕΒΕΑ), οι γραμματείς ΔΑΚΕ Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα Ν.Κουτσιούκης και Η.Ηλιόπουλος, οι πρώην διευθυντές της ΝΔ Αθ.Σκορδάς και Μ.Δασκαλάκης, ο πρόεδρος του ινστιτούτου Κ.Καραμανλής Κ.Τασούλας, ο αυτοδιοικητικός Δ.Καλογερόπουλος, ο αναπλ. γραμματέας Π.Ε Κώστας ζωντανός, στελέχη της οργανωτικής δομής της ΝΔ (όπως οι Α.Κόκκαλης, αγροτικού Ξ.Βεργίνης, Ν.Πέππας, Δ.Πτωχός, Μ.Σαμαντζίδης, Γ. Σαμπατάκος, Γ.Σμυρλής, Δ.Σχοινοχωρίτης), ο πρώτος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δ.Τσιγγούνης, οι νεολαίοι Β.Αξιώτης και Γ.Μαρτάτος αλλά και οι πρωτεύσαντες στις εκλογές της Π.Ε. Ε.Αγαλλοπούλου-Πετράκου , Μ. Καρακόλη, Γ.Λουλουδάκης και Ν.Φώτος.