ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητρόπουλος: Στόχος τους ο ακρωτηριασμός της κοινωνίας!

Μητρόπουλος: Στόχος τους ο ακρωτηριασμός της κοινωνίας!

Σε δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κ. Αλέξης Μητρόπουλος, σχετικά με τα μέτρα στο δημόσιο.

«Ο στόχος της Τριαρχίας των δανειστών και της μνημονιακής κυβέρνησης είναι πλέον ορατός και για τον πιο δύσπιστο πολίτη. Δεν είναι ούτε ο ποιοτικός ούτε ο ποσοτικός εξορθολογισμός του αποδυναμωμένου άλλωστε ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Είναι ο ακρωτηριασμός της κοινωνίας των πολιτών και του σπουδαιότερου δημιουργήματός της, του κρατικού μορφώματος. Είναι η άσκηση των κρατικών λειτουργιών, όσων απομένουν από τους δανειστές και βάσει του μοντέλου που εξυπηρετεί τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Βασικός τους στόχος η αποκοπή του κράτους από κάθε κοινωνική λειτουργία και δραστηριότητα, κυρίως η απόλυτη απαγόρευση της ενασχόλησής του με το ζήτημα της καλπάζουσας ανεργίας. Οι κυριότερες κοινωνικές υποδομές καταργούνται. Τα ερευνητικά κέντρα συρρικνώνονται. Τα καθιδρύματα φροντίδας των ευπαθών ομάδων συγχωνεύονται και καταρρέουν λόγω οικονομικής ασφυξίας.

Δημιουργείται πλέον ένα κράτος-«παρίας» χωρίς ενεργητική Τοπική Αυτοδιοίκηση, ένα Δημόσιο μικρό και λυμφατικό χωρίς πόρους, χωρίς κοινωνικές υποδομές, χωρίς προσωπικό, ανίσχυρο, ευάλωτο, έρμαιο στους αγοραίους ανέμους. Η αντιμεταρρύθμιση αυτή πρέπει να σταματήσει».