ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καμμένος: «Η τελευταία πράξη μιας φαρσοκωμωδίας...»

Π. Καμμένος: «Η τελευταία πράξη μιας φαρσοκωμωδίας...»

«Τελευταία πράξη μιας φαρσοκωμωδίας που ξεκίνησε με το στήσιμο τεσσάρων καλπών όπου ο πρωθυπουργός έδωσε κομματική εντολή στους δικούς του βουλευτές να μην ψηφίσουν στην κάλπη για τον Γ. Παπανδρέου και τον Λ. Παπαδήμο» χαρακτήρισε την αποψινή συνεδρίαση της Βουλής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Όπως είπε κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια «άρχισε η διαδικασία της συγκάλυψης, η συμφωνία συγκάλυψης των ευθυνών των κ. Παπανδρέου, Παπαδήμου και του κ. Βενιζέλου και σήμερα βρισκόμαστε να ψηφίζουμε για τον κ. Παπακωνσταντίνου». Αφού ανέφερε ότι ο ίδιος τον «κυνήγησε πολιτικά» πρόσθεσε όμως ότι ο πρώην υπουργός είναι άλλο ένα παράδειγμα για το πως η σημερινή κυβέρνηση εκτελεί συμβόλαιο συγκάλυψης.

Υποστήριξε ότι όπως καλύφθηκε ο κ. Σημίτης στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου από το σύστημα της μεταπολίτευσης αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον κ. Παπακωνσταντίνου. Αναφερόμενος στους ελέγχους του ΣΔΟΕ, ο κ. Καμμένος είπε ότι ουδείς έλεγχος ολοκληρώθηκε για τα 1678 πρόσωπα και τα 40 νομικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων πολλοί επιχειρηματίες, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, συγγενείς συγκυβερνώντων. «Η ίδια συγκάλυψη έγινε για όλες τις λίστες από τον κ. Προβόπουλο η ευθύνη του οποίου είναι μεγάλη» υποστήριξε και συμπλήρωσε πως εκτελεί εντολές του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατέληξε λέγοντας πως ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι αυτή εδώ η τελευταία πράξη συγκάλυψης της συγκυβέρνησης δεν είναι μια πράξη με νομικό αποτέλεσμα. «Αν θέλουμε να μιλούμε για αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου έχουμε υποχρέωση να αποδείξουμε ότι θέλουμε και την έρευνα, θέλουμε και το δίκαιο. Και δίκαιο δεν είναι να την πληρώνει ένας για τους υπόλοιπους που αποτελούν μέρη της συμφωνίας».